Menu
Ajax opleidingspartner Chinese bond

Ajax opleidingspartner Chinese bond

Commercieel directeur Henri van der Aat en manager internationale marketing Marcus Keane vertrokken dinsdagochtend naar China. De Ajacieden zetten een dag later hun handtekening onder een driejarig samenwerkingsverband met de Chinese Football Association.

Afgelopen zomer streek een aantal jeugdtrainers van Ajax neer in China om clinics te geven aan de Chinese trainers en omgekeerd kwam een aantal oefenmeesters vanuit China naar Amsterdam om bij Ajax in de keuken te kijken. ,,We hadden al een intentieverklaring”, vertelt Van der Aat voor vertrek. ,,Deze samenwerking is nu omgezet in een driejarig contract, waarmee Ajax officieel opleidingspartner is van de Chinese voetbalbond. Wij zullen onze kennis overdragen op hun trainers. Dat betekent concreet dat wij een aantal trainers daarheen zullen sturen voor clinics en dat de Chinese trainers ook hier in Amsterdam aan hun vaardigheden kunnen werken. Ook zouden Chinese voetballers hier stage kunnen lopen. Het belang voor Ajax zit ‘m ook in het feit dat China een groot land is, waarin voetbal nog in ontwikkeling is. Er moet dus veel potentieel talent zijn. Ajax kan daar werken aan de goede naam die de club heeft en die naam onderhouden. Wij hopen dat China een markt kan verschaffen voor Ajax. Voetbal is nog niet de allergrootste sport in China, maar het zal een vlucht gaan nemen. Als Chinese voetballers hierheen komen, niet per se voor het eerste elftal maar ook al in de jeugdopleiding, dan zal dat Ajax uitstraling geven in China. Last but not least is deze samenwerking ook positief voor onze hoofdsponsor Aegon en adidas, aangezien de Chinese markt ook voor hun een heel belangrijke is.” Het is daarbij ook de bedoeling dat Ajax in de komende drie jaar minimaal een keer naar China zal gaan om oefenwedstrijden te spelen.

De Ajacieden Henri van der Aat en Marcus Keane met hun Chinese collega's. De Ajacieden Henri van der Aat en Marcus Keane met hun Chinese collega's.
De verbintenis wordt door beide partijen getekend. De verbintenis wordt door beide partijen getekend.