Menu
Ajax opnieuw naar Brazilië

Ajax opnieuw naar Brazilië

Ajax belegt in de winterstop opnieuw - net als in de winterstop van afgelopen seizoen - een trainingskamp in Brazilië. De A-selectie van Frank de Boer verblijft, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft en op verzoek van Ajax' hoofdsponsor AEGON, van 6 tot en met 13 januari in Rio de Janeiro.

Tijdens deze Zuid-Amerikaanse trainingsweek wordt in elk geval een oefenwedstrijd gespeeld. Ajax kan over de mogelijke tegenstander(s) of speeltijd(en) nog geen mededelingen doen.

In de winterstop van het afgelopen seizoen 2011 - 2012 reisde Ajax ook al naar het land waar in 2014 het WK voetbal wordt gespeeld. In januari jl. was São Paulo de reisbestemming. Het trainingskamp werd toen afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Palmeiras. Dat duel ging met 1-0 verloren. Ondanks de nederlaag keken De Boer, zijn stafleden en selectiespelers met een goed gevoel terug op de trip.

Brazilie is voor AEGON een belangrijk (groei)land. Met Mongeral AEGON is de sponsor sterk vertegenwoordigd in het voetbalgekke land. Net als Ajax - dat zich aan het einde van de rit tot kampioen liet kronen - plukte ook Mongeral AEGON zijn vruchten van de trainingsweek in januari.

Tekst en foto: Ajax.nl