Menu
Ajax opnieuw tegen Noordwijk

Ajax opnieuw tegen Noordwijk

Ajax is in de geschiedenis talloze keren in Noordwijk geweest. Met name begin jaren ’90 gold de Zuid-Hollandse badplaats als vaste stek tijdens voorbereiding op een Europees duel. Ook de plaatselijke Topklasser kreeg Ajax veertien keer eerder op bezoek. Dertien keer vriendschappelijk en vorig seizoen in een officieel bekerduel. In de herfst van 1977 bracht Noordwijk een tegenbezoek aan Amsterdam. Zaterdag staat de zestiende ontmoeting op Sportpark Duinwetering op het programma.

Wat hebben Ricardo van Rhijn, Dario Cvitanich en Jasper Cillessen met elkaar gemeen? Ze maakten alle drie hun Ajax-debuut in Noordwijk. Ook Lesley de Sa maakte zijn eerste minuten in Ajax 1 op Sportpark Duinwetering. Bovendien maakte de rappe buitenspeler volgens Ajax-traditie gelijk een doelpunt bij zijn eerste optreden. En dan is er nog het trainersdebuut van Marco van Basten op 19 juli 2008 in Noordwijk. Het zijn dwarsverbanden die voor altijd met het Zuid-Hollandse dorp in verband gebracht zullen worden.

In de voetbalwereld is Noordwijk vooral bekend als verzamelplek van het Nederlands elftal en de Europese voorbereidingen van Ajax in het begin van de gouden jaren ’90. Ook na de eeuwwisseling was Ajax geregeld in Huis ter Duin te vinden. Op steenworp afstand van het sjieke hotel trekt ook de plaatselijke voetbalclub de laatste jaren de nodige aandacht. In de Topklasse is Noordwijk ingedeeld in een poule met gerenommeerde zaterdagverenigingen als Katwijk, GVVV, Spakenburg en IJsselmeervogels. Toch vormt de oefenwedstrijd tegen Ajax wellicht op voorhand al het hoogtepunt van het seizoen. Welke amateurclub kan immers zeggen dat het al zestien keer de recordkampioen van Nederland op bezoek heeft gehad?

VV Noordwijk – Ajax begint zaterdag om 18:00 uur. Het duel is rechtstreeks te volgen via Ajax Exclusive TV en Twitter @AFCAjax.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dario Cvitanich in actie tijdens zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt op 19 juli 2008. Dario Cvitanich in actie tijdens zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt op 19 juli 2008.