Menu
Ajax organiseert reünie oud-spelers

Ajax organiseert reünie oud-spelers

Ajax organiseert op zaterdag 16 oktober voor het eerst een reünie voor oud-spelers van de club die ooit in Ajax 1 hebben gespeeld. Op de dag dat de Ajacieden van nu het in eigen huis tegen NAC Breda opnemen, zullen vele oude bekenden in de Amsterdam ArenA getuige zijn van deze competitiewedstrijd.

De rijke historie van Ajax kent niet alleen veel prijzen, maar uiteraard ook veel illustere trainers en spelers. In de 110-jarige geschiedenis van de club zijn vele legendes en clubiconen geboren. Van Mister Ajax Sjaak Swart, Johan Cruijff en Marco van Basten tot ‘Goaltjes-Piet’ van Reenen, die met 273 doelpunten nog altijd Ajax’ topscorer aller tijden is. En wat te denken van Jari Litmanen, de Fin die als buitenlandse speler de meeste wedstrijden (133) in het shirt van Ajax achter zijn naam heeft staan.

Verschillende oud-spelers zijn momenteel werkzaam voor Ajax. Danny Blind, Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Michel Kreek en Wim Jonk zijn voorbeelden van Ajacieden die na een rijke carrière als voetballer, nu als trainer bij Ajax actief zijn. In tegenstelling tot andere oud-spelers, die de club soms uit het oog is verloren, zijn ze door hun werkzaamheden nog vrijwel dagelijks op de club te vinden.

Uiteraard zijn er ook talloze spelers die slechts een paar duels de eer van Ajax hebben verdedigd. Ook zij maken vanzelfsprekend onderdeel uit van de historie van de club. Zo is iedere Ajacied op zijn eigen manier van waarde voor Ajax geweest. Via de reünie voor oud-spelers hoopt Ajax daarom ook juist die spelers op 16 oktober te kunnen verwelkomen.

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Ajax – NAC worden alle oud-spelers die ooit in Ajax 1 hebben gespeeld op de reünie ontvangen. Vervolgens zullen gezamenlijk in een speciaal tribunevak voor oud-spelers naar Ajax – NAC kijken. Die avond zal letterlijk zichtbaar zijn hoe rijk de historie van Ajax is.

De reünie voor oud-spelers wordt in samenwerking met Ajax’ hoofdsponsor AEGON georganiseerd. Momenteel is Ajax bezig met een inventarisatie van oud-spelers en het versturen van uitnodigingen.