Menu

Ajax Orlando doet aanvraag voor nationale voetbal-licenties

Ajax Orlando Football Club (AOFC) heeft deze week aangekondigd dat het zich officieel heeft aangemeld voor deelname aan twee nationale voetbalcompetities, de 'Premier Development League' (PDL) en de 'A-League', een top professioneel voetbalcircuit in de Verenigde Staten.

,,We zijn erg blij met het vooruitzicht van het spelen in de PDL gedurende het seizoen 2004, en het terugbrengen van A-League-voetbal in de omgeving in 2005”, zei Ajax Orlando voorzitter Mark Dillon, een voormalig profvoetballer in de Verenigde Staten en Europa die verschillende professionele teams in de omgeving van Orlando heeft gecoacht en bestuurd.

De PDL-organisatie die Ajax Orlando wil, zal een tweede vooraanstaand ontwikkelingsteam toevoegen aan de 'voetbalgekke' omgeving van Groot-Orlando. Op dit moment speelt de Central Florida Kraze in de districten North Orange en Seminole. De PDL bevat bijna 60 teams in de VS. De teams bestaan uit een mengeling van jong talent en universiteitsspelers die hun talenten willen ontwikkelen in een sterke competitie.

Dillon liet weten dat Ajax Orlando en zijn financiële partner ATP Online (gevestigd in Amsterdam en London), van plan zijn in beide competities zeer ambitieuze teams op de been te brengen waarin jonge spelers uitkomen die opgeleid zullen worden in het wereldberoemde systeem van Orlando's technische partner, Europese topclub AFC Ajax. Ajax verleende onlangs aan Dillons groep de eerste en enige rechten in de Verenigde Staten voor het gebruik van het beroemde Ajax-logo, zijn marketingbekwaamheid en het systeem voor trainen van jeugdspelers, dat beschouwd wordt als de 'gouden maatstaf' van jeugdopleiding.

,,Een van onze voornaamste prioriteiten zal het verkrijgen van een permanent stadion zijn waar ons A-Leagueteam zijn wedstrijden kan spelen”, verklaarde Dillon. ,,Dat is een gezamelijk doel van Ajax, de A-League en Ajax Orlando, en we zijn al aan dat proces begonnen met hulp uit het bedrijfsleven en de overheid.”