Menu
Ajax overtuigend naar vierde ronde

Ajax overtuigend naar vierde ronde

Ajax heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers waren in de eigen ArenA veel te sterk voor Heerenveen: 3-1. ,,Hier viel weinig op af te dingen.”

Eerder dit seizoen stonden Ajax en Heerenveen in de ArenA al tegenover elkaar in de competitie. Van de basisspelers die op die 26ste augustus met 4-1 wonnen, stonden nu alleen John Heitinga, Hedwiges Maduro, Luis Suarez en Klaas Jan Huntelaar ook weer bij de eerste elf namen op het wedstrijdformulier. Maar hoewel het team dus behoorlijk gewijzigd was (vanwege blessures en het vervroegde afscheid van Jaap Stam), was de overwinning op de Friezen net zo overtuigend. ,,Hier viel weinig op af te dingen”, zei trainer Adrie Koster, die er natuurlijk tijdens de vorige editie ook niet bij was.

Ajax ging woensdagavond voor de 18.724 aanwezige toeschouwers heel sterk van start. Na kansen voor Luis Suarez (alleen op de keeper) en Maduro (kopbal), was het al in de zevende minuut raak voor de thuisploeg. De bal werd na een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar losgelaten door Heerenveen-doelman Vandenbussche. John Heitinga reageerde alert en tikte de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Na een klein halfuur werd de score verdubbeld. Hedwiges Maduro kopte binnen uit een vrije trap van Albert Luque vanaf de rechterkant. Voor de middenvelder was het zijn honderdste wedstrijd voor Ajax en zijn tiende doelpunt. Behalve een paar afstandschoten bracht Heerenveen weinig in tegen de daadkracht van Ajax. Zo werd Afonso Alves perfect afgestopt door Gregory van der Wiel. De jonge verdediger speelde een uitstekende wedstrijd en leek niet onder de indruk van de Braziliaan, die samen met Huntelaar de topscorerslijst van de Eredivisie aanvoert. ,,Ik wist wie ik tegenover me had en daar heb ik me natuurlijk goed op voorbereid”, zei Van der Wiel na afloop voor de camera’s van Ajax TV. Koster had überhaupt weinig te klagen over zijn verdediging, want ook Jan Vertonghen, John Heitinga en George Ogararu deden het prima achterin.

Na de 2-0 kreeg Ajax nog voor rust een aantal kansen op een derde treffer, maar onder andere Luque en Heitinga misten geluk in de afwerking. In de tweede helft zette Heerenveen even aan. Veel meer dan een bal op de paal van Roorda en een schietkans voor Pranjic leverde dat offensief de gasten niet op. Na 67 minuten gooide Klaas Jan Huntelaar de wedstrijd op slot. De aanvoerder werd vanaf de linkerkant perfect bediend door invaller Dennis Rommedahl en schoot heel koel de 3-0 binnen. Michael Bradley maakte heel snel nog wel de 3-1 (een afstandsschot waar keeper Dennis Gentenaar niet bij kon), maar daar raakte Ajax niet van onder de indruk. Heerenveen zat er in de slotfase helemaal doorheen en was blij dat het bij 3-1 bleef. Het regende kansen, alleen alleen de afwerking van de Ajacieden was niet goed. ,,Dat zijn aandachtspuntjes", zei Koster tijdens de persconferentie. ,,Maar ik ben erg tevreden met deze zege, vooral omdat Heerenveen de laatste weken ook goed bezig was.”

Houd voor meer reacties Ajax TV in de gaten.
Ga naar de website van Ajax TV>>