Menu

Ajax overwintert in Tunesië

Ajax zal het grootste deel van de winterstop doorbrengen in het noorden van Afrika. Van 8 tot en met 15 januari verblijft de ploeg van Jan Wouters in het warme Tunesië. Op 14 januari staat een oefenwedstrijd op het programma tegen de nationale ploeg van Tunesië. De training in Amsterdam wordt op 3 januari hervat.

Naast het vriendschappelijke duel tegen de Urawa Red Diamonds, dat voor 23 januari staat gepland, staat nog een oefenduel op het programma. Op 18 januari gaat Ajax op bezoek bij Anderlecht.

Een aantal Ajacieden zal de trip naar Tunesië missen, vanwege verplichtingen met de nationale ploeg. O'Brien, Babangida, Culina en Didulica lopen met uitnodigingen van hun bondscoaches op zak. John Nieuwenburg en Richard Knopper zijn uitgenodigd voor de oefenstage van Jong Oranje die van 2 tot en met 8 januari in Marokko wordt gehouden. Ajax-internationals krijgen het druk

John O' Brien, die maandag voor het eerst weer met de groep meetrainde, ontving deze week een uitnodiging van de bondscoach van de Verenigde Staten voor een oefenstage volgend jaar januari. De Verenigde Staten oefenen ondermeer tegen Iran (16 januari).

Ook twee andere Ajacieden missen tijdens de winterstop misschien het trainingskamp van Ajax. John Nieuwenburg en Richard Knopper zijn geselecteerd voor de oefenstage van Jong Oranje die van 2 tot en met 8 januari in Marokko wordt gehouden. Het Olympisch elftal speelt daar ondermeer een oefeninterland tegen Jong Marokko. Tim de Cler, teruggekeerd na een blessure, behoort niet bij de gelukkigen.

En er zijn meer Ajacieden die met hun nationale ploeg op stap gaan. De Australiers Joe Didulica en Jason Culina zijn uitgenodigd voor een oefenstage in eigen land.

Tijjani Babangida is door de nieuwe bondscoach Jo Bonfrere opgenomen in de Nigeriaanse selectie voor de Africa Cup, dat in januari 2000 wordt gehouden.

Aron Mokoena zal niet deelnemen aan de Africa Nations Cup, volgend jaar. De Zuid-Afrikaan koos voor een vaste plaats bij het Olympisch elftal.