Menu
Ajax pakt draad weer op

Ajax pakt draad weer op

Na twee voetbalvrije dagen keerden de Ajacieden van Frank de Boer woensdag terug op de Toekomst. Het ochtenddeel van de werkdag - de eerste na de 1-2-zege op Feyenoord - stond in het teken van krachttraining. Na de lunch keerde een deel van de selectie huiswaarts, terwijl zes Ajacieden zich met performance coach Björn Rekelhof meldden op het trainingsveld.

Bij afwezigheid van de geselecteerde internationals in de Ajax-selectie en daags na het oefenduel van Jong Ajax bij Quick Boys (2-2) was de spelersgroep toch al flink uitgedund. De Boer besloot een deel van de mini-selectie een extra middag rust te gunnen. Voor Ricardo van Rhijn, Lerin Duarte, Lasse Schöne, Christian Poulsen en de doelmannen Kenneth Vermeer en Peter Leeuwenburgh stond wel ‘gewoon’ een middagtraining op het programma. Rekelhof schotelde het zestal onder meer loopoefeningen voor. De adidas-ballen bleven ’s middags uiteraard niet onaangeroerd.

Keeperstrainer Carlo l'Ami werkte 's middags met Kenneth Vermeer en Peter Leeuwenburgh. Keeperstrainer Carlo l'Ami werkte 's middags met Kenneth Vermeer en Peter Leeuwenburgh.

Donderdagmiddag zal een completere groep Ajacieden acte de presence geven op het trainingsveld. De Boer kan donderdag ook zijn internationals weer verwelkomen. Met de complete spelersgroep kan het vizier dan echt worden gericht op de komende thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Ajax ontvangt de Leeuwardenaren zondag vanaf 16:30 uur in de uitverkochte Amsterdam ArenA. Voor De Boer kan het duel met de Friezen een extra bijzonder tintje krijgen. Als Ajax wint, boeken de Amsterdammers hun honderdste overwinning (in alle competities) met De Boer als trainer.

*Bojan Krkic onderging dinsdag een MRI-scan. Daaruit is geen schade naar voren gekomen. Het betreft irritatie aan de buitenzijde van zijn rechterknie. Bojan revalideert bij Ajax. Binnenkort is duidelijk wanneer hij weer inzetbaar is.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Donderdagmiddag had performance trainer Rekelhof vier veldspelers tot zijn beschikking. Donderdagmiddag had performance trainer Rekelhof vier veldspelers tot zijn beschikking.