Menu
Ajax pakt drie punten in Nijmegen

Ajax pakt drie punten in Nijmegen

Ajax heeft zijn eerste uitzege van het seizoen binnen. In Nijmegen werd NEC met 0-3 verslagen. Siem de Jong (2x) en Nicolai Boilesen maakten de doelpunten.

Siem de Jong kopte in de 26ste minuut de 0-1 binnen, nog geen twee minuten later tekende Nicolai Boilesen voor de 0-2. In de tweede helft zette NEC iets meer druk, maar in de 72ste minuut stelde aanvoerder De Jong de zege veilig. Na een mooie combinatie tussen Davy Klaassen en Lasse Schöne maakte hij de 0-3.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind (50. Poulsen), Serero; Schöne, De Jong (84. Hoesen), Sigthórsson (65. Fischer).
Niet ingezette wissels: Vermeer, Moisander, Van der Hoorn, Andersen.

Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Breuer (46. Jahanbakhsh) , Van Eijden, Leiwakabessy; Pálsson, Koolwijk (74. Stutter), Conboy; Rieks, Higdon (73. Hemlein), Jantscher.
Niet ingezette wissels: Gentenaar, Haitz, Foor, Roorda.

Scoreverloop: 26. De Jong 0-1, 28. Boilesen 0-2, 72. De Jong 0-3

Kaarten: Higdon, Laweikabessy, Stutter (NEC)

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax kan weer juichen. De eerste uitzege dit seizoen is een feit. Ajax kan weer juichen. De eerste uitzege dit seizoen is een feit.
Kolbeinn Sigthórsson was voor rust al dicht bij de 0-3. Hij omspeelde de keeper, maar vergat raak te schieten. Kolbeinn Sigthórsson was voor rust al dicht bij de 0-3. Hij omspeelde de keeper, maar vergat raak te schieten.