Menu
Ajax – PEC Zwolle: 7 ex-Ajacieden in laatste 2 seizoenen

Ajax – PEC Zwolle: 7 ex-Ajacieden in laatste 2 seizoenen

Ajax neemt het zaterdagavond in de eigen ArenA op tegen PEC Zwolle. De ontmoetingen met PEC mondden de laatste twee seizoenen steevast uit in een heuse reünie. Warner Hahn, Ben Rienstra en Jody Lukoki zetten twee seizoenen geleden namens de Zwollenaren voet op Amsterdamse bodem. Een jaargang later werd het trio opgevolgd door Mickey van der Hart, Ouasim Bouy, Sheraldo Becker en Queensy Menig.

Ajax – PEC Zwolle 0-0
Ajax verspeelde op 5 oktober 2014 in eigen huis twee punten tegen PEC Zwolle: 0-0. Treurnis alom bij de thuisploeg en tevredenheid bij de bezoekers. Zo hield Hahn zijn doel schoon tegen zijn voormalige club. De 24-jarige Rotterdammer speelde vier seizoenen voor Ajax, maar hij kon de laatste stap naar het eerste niet maken. Via een omweg belandde hij bij aartsrivaal Feyenoord, dat hem in het seizoen 2014-2015 verhuurde aan PEC.

Rienstra (26) speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax. De Noord-Hollander debuteerde echter voor Heracles Almelo in de Eredivisie. Bij de Tukkers ontwikkelde hij zich dusdanig dat PEC Zwolle hem oppikte. Vervolgens dwong de middenvelder een jaar later een overgang af naar AZ, waarvoor hij eerder in de jeugd uitkwam.

De 23-jarige Lukoki maakte als enige van het drietal wel zijn debuut in Ajax 1. Tussen 2011 en 2013 speelde de rappe buitenspeler 24 competitiewedstrijden, waarin hij vijfmaal scoorde. Na een jaar bij SC Cambuur en een jaar in Zwolle, koos de geboren Congolees voor het avontuur bij Ludogorets uit Bulgarije.

3-0! Lasse Schöne & @ArekMilik9 on fire! ������ #ajapec #vooraltijdnr14https://t.co/3cqlAwcrT5

— AFC Ajax (@AFCAjax) 4 april 2016

Ajax – PEC 3-0
Vorig seizoen stond het thuisduel met PEC in het teken van het eerbetoon aan clubicoon Johan Cruijff, die op 68-jarige leeftijd overleed. Het publiek in de ArenA nam op grootse wijze afscheid van de beste Nederlandse voetballer aller tijden. Lasse Schöne en Arek Milik (2x) lieten de Ajax-fans ook juichen in de ArenA.  

Van der Hart - kleinzoon van oud-Ajacied Cor van der Hart, die onder Cruijff ook assistent-trainer was bij Ajax - beleefde de middag in het Zwolse doel. De doelman kwam evenals zijn toenmalige ploeggenoten Bouy en Becker nooit in competitieverband uit voor Ajax. Laatstgenoemde tweetal heeft Zwolle inmiddels de rug toegekeerd. Bouy speelt tegenwoordig voor het Italiaanse Palermo en Becker voor ADO Den Haag. Menig ten slotte heeft bij Ajax nog een verbintenis tot medio 2019, maar mag van de Amsterdammers nog een jaar rijpen in Zwolle.

Ajax – PEC Zwolle begint zaterdag om 19:45 uur.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
EERBETOON CRUIJFF AJAX - PEC 2015-2016
TICKETS AJAX - PEC ZWOLLE