Menu
Ajax piekt in Oostenrijk

Ajax piekt in Oostenrijk

Frank de Boer had het eerder deze week al aangekondigd: donderdag is de piek van de trainingsweek. ,,Daar zullen de spelers echt moe van worden”, zei hij daarover. De coach kreeg gelijk, want na een gevarieerde trainingssessie van een goede twee uur keerden de Ajacieden moe en voldaan terug richting Hotel Jagdhof.

Na een aantal dagen trainen op 1.000 meter hoogte zijn de lichamen van de spelers inmiddels helemaal gewend aan de omstandigheden in het Oostenrijkse Alpengebied. En dus was het tijd voor een volgende stap. Elke dag wordt een stukje harder getraind.

De spelers kregen in een decor van bergen en paragliders veel verschillende oefeningen voorgeschoteld. Zowel met als zonder bal. Om sterker te worden gingen de spelers met gewichten en medicinballen aan de slag. Voor iedere speler was er een programma op maat. Afhankelijk van zaken als lengte, gewicht en lichaamsbouw kan niet iedere speler hetzelfde doen. Onder toeziend oog van de staf werden de verrichtingen van de spelers nauwgezet gevolgd.

Na het serieuze gedeelte eindigde de training zoals deze begon. In een vrolijke sfeer trainden de spelers nog een beetje voor zichzelf met de bal. Onder aanvoering van Siem de Jong sloten ze zich even later bij het ‘buikspierkwartier’ aan. Ook werd de mountainbiketocht van woensdagmiddag nog even nabesproken in de schaduw van een van de Alpentoppen. Veel tijd om na te praten was er echter niet, aangezien halverwege de middag alweer de volgende activiteit op het programma staat. Als groepsactiviteit is er voor een sessie rodelen in het Alpengebied gekozen. Met de teambuilding komt het deze week wel goed.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Opperste concentratie bij Viktor Fischer. Opperste concentratie bij Viktor Fischer.
Kenneth Vermeer in de weer met een medicinbal. Kenneth Vermeer in de weer met een medicinbal.
Het trainingsveld vertoonde donderdag gelijkenissen met een krachthonk. Het trainingsveld vertoonde donderdag gelijkenissen met een krachthonk.
Aanvoerder Siem de Jong tilt de halter omhoog. Aanvoerder Siem de Jong tilt de halter omhoog.
Thulani Serero tijdens een oefening met de medicinbal. Thulani Serero tijdens een oefening met de medicinbal.
Het decor van de trainingsweek in Oostenrijk blijft prachtig. Het decor van de trainingsweek in Oostenrijk blijft prachtig.
De aanwezige supporters konden alles goed volgen. De aanwezige supporters konden alles goed volgen.
De verdedigers Sven Nieuwpoort en Ruben Ligeon in actie met de medicinbal. De verdedigers Sven Nieuwpoort en Ruben Ligeon in actie met de medicinbal.
Voor Christian Eriksen en de andere internationals was het donderdag de vierde dag van de voorbereiding. Voor Christian Eriksen en de andere internationals was het donderdag de vierde dag van de voorbereiding.
Kolbeinn Sigthórsson en Christian Poulsen 'in balans'. Kolbeinn Sigthórsson en Christian Poulsen 'in balans'.
Van links naar rechts: Dejan Meleg, Danny Hoesen, Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson aan de slag met gewichten. Van links naar rechts: Dejan Meleg, Danny Hoesen, Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson aan de slag met gewichten.
Nicolai Boilesen wordt steeds sterker. Nicolai Boilesen wordt steeds sterker.