Menu

Ajax plaatst zich met zege op RKC voor play-offs

Feyenoord is de komende tegenstander van Ajax in de play-offs. Op de slotdag van de (reguliere) competitie dwongen de Amsterdammers deelname af aan het seizoenstoetje door met 2-4 te winnen van RKC Waalwijk. Ajax startte traag en werd zelfs door Anthony Lurling op achterstand gezet. Treffers van John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar (2) en Nourdin Boukhari bezorgden de gasten uiteindelijk toch een riante en belangrijke zege: 2-4.

90. Scheidsrechter Van Hulten fluit voor het einde van RKC - Ajax.
89. DOELPUNT RKC: Tim Peters dribbelt zich fraai door de Ajax-defensie. Vonk moet capituleren op het schot van de invaller: 2-4.
86. DOELPUNT AJAX!! Maduro bestookt Van Dijk. De keeper redt in eerste instantie, waarna Heitinga en Huntelaar het de doelman alsnog (te) moeilijk maken. Huntelaar is er als de kippen bij om de 1-4 binnen te schieten.
85. Op aangeven van Maduro komt Pienaar tot een slap rollertje richting Van Dijk.
81. Mauro Rosales verzorgt een voorzet op Babel. De bal is iets te hoog.
78. WISSEL RKC: Dustley Mulder verlaat het veld, zijn vervanger Ryan Donk.
77. Hans van de Haar schiet uit de draai. De inzet verdwijnt riant over.
72. WISSEL AJAX: Urby Emanuelson wordt gewisseld voor Steven Pienaar.
71. WISSEL RKC: Dominque van Dijk wordt naar de kant gehaald. Tim Peters is zijn vervanger.
71. Babel komt tot een snoeihard schot dat net naast het doel belandt.
68. Maduro schiet in, de Ajacied komt niet tot een treffer. Babel leverde knap voorwerk.
63. Vermaelen weerhoudt zijn tegenstander Martijn Barto knap van een doorgang richting Vonk. De Ajax-keeper maakt zich vervolgens razendsnel meester over de bal.
62. Rosales verzorgt de voorzet richting Babel. De bal zeilt over alle RKC-verdedigers, Babel en Huntelaar heen.
60. WISSEL RKC: Anthony Lurling wordt ingeruild voor Martijn Barto.
57. Een vrije trap van Rosales belandt op het hoofd van Huntelaar. Via het hoofd van de topscorer belandt de bal naast het RKC-doel.
56. Zuiverloon sticht opnieuw gevaar bij Ajax, de Waalwijker werkt de bal nipt over.
53. GELE KAART: Thomas Vermaelen gaat te doldriest door op een tegenstander.
51. Doelman Vonk verkijkt zich bijna op een schot van Lurling. De bal stuit plots raar op, maar rolt uiteindelijk net langs de goede kant van de paal.
49. DOELPUNT AJAX!! Nourdin Boukhari opent de tweede helft flitsend voor de gasten. De middenvelder haalt hard en droog, maar uitstekend geplaatst uit. Van Dijk heeft geen antwoord op het schot: 1-3.
46. WISSEL AJAX: Doelman Stekelenburg is achter gebleven in de kleedkamer. Hans Vonk verdedigt het Amsterdamse doel in de tweede helft.
45+2 Ajax leidt bij rust: 1-2
45. Een fraaie counter van Ajax belandt uiteindelijk in de handschoenen van Van Dijk. Huntelaar kopt, nadat Boukhari en Rosales het voorwerk hadden verricht.
43. DOELPUNT AJAX!! Huntelaar benut de toegekende penalty. De spits schiet de bal hoog in het Waalwijkse doel. Ajax neemt de leiding: 1-2.
42. GELE KAART: Stephan Keller ontvangt zijn tweede gele kaart. De RKC'er kan er met rood van af. Omdat de verdediger zijn fout in eigen strafschopgebied beging, krijgt Ajax een penalty te nemen.
39. Mathijssen is opnieuw een plaaggeest voor de Ajax-defensie en -keeper. Zijn afstandschot belandt uiteindelijk op de vuisten van Stekelenburg.
38. Stekelenburg maakt zich meester over een door Mathijssen genomen corner.
35. Gianni Zuiverloon kan, vlak voor Stekelenburg, inkoppen. De RKC'er werkt de bal net naast. Danny Mathijssen leidde de aanval in met een vrije trap.
29. Een vrije trap van Nourdin Boukhari strandt uiteindelijk in de RKC-muur.
27. RKC dringt aan, maar ziet zijn aanval uitmonden in een bal naast.
25. DOELPUNT AJAX!! Klaas Jan Huntelaar legt de bal terug op John Heitinga. De mee opgekomen centrale verdediger schiet de bal droogjes in de linker benedenhoek. Ajax komt daarmee weer naast RKC.
21. Maduro komt tot een onbruikbare voorzet. In de rebound schiet Ryan Babel de bal hoog over het doel van Van Dijk.
18. GELE KAART: Stephan Keller verdwijnt in het boekje van Van Hulten.
17. DOELPUNT RKC: Heitinga kan Lurling niet stoppen. De aanvaller creeert zichzelf ruim baan richting Stekelenburg. De keeper wordt vervolgens ook gepasseerd: 1-0.
15. GELE KAART: Emmanuel Boakye wordt geboekt.
13. Babel tast mis op de goede voorzet van Mauro Rosales.
12. WISSEL AJAX: Markus Rosenberg kan niet verder. Nourdin Boukhari is zijn vervanger.
11. John Heitinga heeft het lastig met Lurling. De beweeglijke aanvaller, toont mooie bewegingen, waarna de bal over de achterlijn verdwijnt.
9. Patrick van Diemen wordt de diepte ingestuurd. De bal verdwijnt, buiten bereik van de Waalwijkse aanvoerder, over de achterlijn.
5. Markus Rosenberg krijgt alle tijd en ruimte om te schieten. De Zweed produceert een afzwaaier.
3. Ryan Babel opent namens Ajax. De linksbuiten vindt Rob van Dijk op zijn weg.
2.Hans van de Haar loopt zich vast op doelman Maarten Stekelenburg. Kort daarop redt de keeper ook op een halve omhaal van Anthony Lurling.
2.Gianni Zuiverloon schiet van buiten de zestien. Zijn inzet belandt net naast het Ajax-doel.
1.Scheidsrechter Van Hulten fluit voor de aftrap van RKC Waalwijk ? Ajax. Ajax treedt aan in de nieuwe, zwart-rode uittenues.RKC: Rob van Dijk; Dustley Mulder, Tim Bakens, Stephan Keller, Ramon van Haaren; Patrick van Diemen, Danny Mathijssen, Dominique van Dijk, Gianni Zuiverloon; Hans van de Haar, Anthony Lurling
Wissels: Jurgen Wevers, Martijn Barto, Randy Rustenberg, Didi Longuet, Ryan Donk, Tim Peters

Ajax: Maarten Stekelenburg; Emmanuel Boakye, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson; Hedwiges Maduro, Markus Rosenberg, Tomás Galásek; Mauro Rosales, Klaas Jan Huntelaar, Ryan Babel
Wissels: Hans Vonk, Angelos Charisteas, Olaf Lindenbergh, Steven Pienaar, Nourdin Boukhari, Nicolae Mitea, Robbert Schilder