Menu
Ajax Podcast #38: Commercieel directeur Menno Geelen

Ajax Podcast #38: Commercieel directeur Menno Geelen

Edwin van der Sar, Marc Overmars, Erik ten Hag, Danny Blind: het zijn de grote bekende namen waarvan iedere Ajacied weet dat ze het beleid van de club bepalen. Zij zijn als oud-voetballers de uithangborden, terwijl onze gast van deze week zich juist graag op de achtergrond beweegt. En dat doet hij al 9 jaar, tegenwoordig als commercieel directeur: Menno Geelen.

Meteen na de 4-0 tegen FC Utrecht spreken we met hem over de sensationele week die Ajax achter de rug heeft. Menno vertelt over hoe de club veranderd is en legt uit op welke manieren Ajax geld verdient. “Als we de prijzen van de seizoenskaarten verdubbelen, verkopen we ze ook lachend uit. Maar Ajax is Ajax en we proberen voor iedereen beschikbaar te blijven. Natuurlijk zal er af en toe een prijsverhoging zijn, dat hoort erbij, maar dat proberen we schappelijk te houden. De inkomstengroei ligt niet in kaartverkoop."

'Nadat we scoorden in Gelsenkirchen vond ik mezelf 6 seconden later 4 rijen lager weer terug'

Ook legt Menno uit hoe hij geleerd heeft om niet te uitbundig te juichen. "Nadat we scoorden in Gelsenkirchen vond ik mezelf 6 seconden later 4 rijen lager weer terug” En er is nog nog een verhaal met Apache-helikopters... Kortom: luisteren!

Tickets Viewing Party
Verder hebben we kaarten weg te geven voor de Viewing Party bij Ajax - Valencia op 10 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. Beantwoord de prijsvraag via het formulier op Ajax.nl/podcast om kans te maken.

Volgende week zijn we met de Ajax Podcast bij de boekpresentatie LOUIS, van Ajax-huisfotograaf Louis van de Vuurst. Hij was al eens bij ons te gast en vertelde met een flinke dosis Amsterdamse humor over zijn avonturen bij de club.

Ajax Playlist
Heb je vragen aan de Ajax Podcast? Stel ze dan via podcast@ajax.nl. Abonneer je natuurlijk ook op de Ajax Podcast Spotify Playlist op.

Mis nooit een aflevering!   
Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast? Abonneer je dan via:

Luister ook: Ajax Podcast #32: Financieel directeur Susan Lenderink

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé