Menu
Ajax Podcast #46: John Steen Olsen

Ajax Podcast #46: John Steen Olsen

Hij speelde nooit voor Ajax 1, maar toch is hij een legende geworden voor de club: John Steen Olsen. Deze meesterscout werkt al meer dan 20 jaar voor Ajax en ontdekte spelers als Christian Eriksen, Kasper Dolberg en Jesper Grønkjær. Ook was hij hoofdpersoon in de documentaire ‘De Man die Zlatan zag’, een film die te zien was op het Ajax Winterfestival. Op dat evenement spraken we de Deen samen met ex-huisfotograaf Louis van de Vuurst.

John Steen Olsen werd zaterdag 77, maar hij blijft scouten en verhalen vertellen in 3 talen. In dit gesprek schakelen we van zijn 1e ontdekking (Michael Krohn-Dehli) naar het gewilde talent dat hij zelf overtuigde om naar Ajax te komen (Christian Eriksen). En natuurlijk komt ook de grote wereldster (Zlatan Ibrahimovic) zelf aan bod.

'Af en toe bel ik Marc Overmars op en dan zeg ik hem dat hij gewoon even moet komen kijken'

Afgelopen week verscheen ook de 1e aflevering van de Ajax Podcast International. Daarin was algemeen directeur en oud-topdoelman Edwin van der Sar te gast. Check die aflevering hier.

Vragen?
Heb je vragen aan de Ajax Podcast? Stuur ze via podcast@ajax.nl, of volg Anne (@annedejong) en Diederik (@died6) op social media.

Mis nooit een aflevering! 
Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast? Abonneer je dan via:

Of luister ze allemaal terug op de podcast-pagina.

Beluister ook: Ajax Podcast: #45 Gerard van der Lem

Tekst en beeld: Ajax.nl