Menu
Ajax prepareert zich voor AC Milan

Ajax prepareert zich voor AC Milan

De perfectionist in Frank de Boer openbaarde zich maandag voor de ogen van de internationale pers. De trainer monsterde het trainingsveld en riep na een korte taxatie van het veld zijn performance coach terug. Ajax zou op het andere veld gaan trainen.

Dus nam Björn Rekelhof zijn hoedjes weer onder de arm en zette die vervolgens onverstoorbaar enkele tientallen meters verderop opnieuw op. Terwijl de Ajacieden zich opwarmden voor de laatste oefensessie in aanloop naar AC Milan, dinsdagavond om 20:45 uur, nam de trainer opeens plaats in de dug-out. Daar ontblootte hij zijn been en begon fysiotherapeut Pim van Dord aan een behandeling van de linkerenkel. Zodat ook de trainer topfit aan de tweede Champions Leaguewedstrijd van het seizoen kan beginnen.

De spelers hadden amper oog voor hun trainer. De Ajacieden waren gefocust op hun eigen spel. Gehuld in Champions League-proof tenue - zonder de naam van hoofdsponsor Aegon - toonde het team zich gretig. Keeperstrainer Carlo l'Ami nam Jasper Cillessen, die normaliter dinsdagavond debuteert in de Champions League, en Kenneth Vermeer mee naar het achterste veld. De zestien veldspelers werkten zich nabij de kleedkamers in het zweet.

Dat het met de winnaarsmentaliteit en het goede gevoel wel goed zit, lieten de spelers zien tijdens het openbare gedeelte van de training. Juichend en lachend sprong het winnende team met onder andere Kolbeinn Sigthórsson en Daley Blind op na een gewonnen vaardigheidspelletje.

Hopelijk doen de Ajacieden dat dinsdagavond ook in de wedstrijd tegen AC Milan. Want na de 4-0-nederlaag tegen Barcelona en de 6-0-zege op Go Ahead Eagles, zou de ploeg voor eigen publiek ook graag Europees een fraai resultaat willen boeken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden draaien warm voor AC Milan. De Ajacieden draaien warm voor AC Milan.
De technische staf monstert de trainingsvelden. De technische staf monstert de trainingsvelden.
Siem de Jong is fysiek fit genoeg - zo bleek zaterdag al - om een hele wedstrijd te spelen. Siem de Jong is fysiek fit genoeg - zo bleek zaterdag al - om een hele wedstrijd te spelen.
De Boer laat zich behandelen door Van Dord. De Boer laat zich behandelen door Van Dord.
Carlo l'Ami stoomt Jasper Cillessen klaar voor zijn debuut in de UEFA Champions League. Carlo l'Ami stoomt Jasper Cillessen klaar voor zijn debuut in de UEFA Champions League.