Menu

Ajax presenteert Hans Vonk

Op de eerste persconferentie van het seizoen 2004-2005 presenteerde Ajax doelman Hans Vonk. De eerste keeper van Zuid-Afrika tekende een contract voor een jaar en is de vervanger van Sander Boschker.

Hans Vonk keepte acht jaar bij SC Heerenveen. Toen Ajax hem wilde inlijven, hapte hij niet direct toe. ,,Ik moest lang nadenken of ik deze rol wel wilde vervullen. Na acht jaar eerste keeper bij Heerenveen kom ik bij Ajax achter Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg. Maar ik heb er bewust voor gekozen. Het is anders dan vorig seizoen met Sander Boschker. Hij dacht tweede keeper te zijn en misschien zelfs kans te maken als eerste doelman. Dat is bij mij niet zo. Er is duidelijk verteld door Ronald Koeman en mijnheer Van Gaal dat ik als derde doelman zou komen."

Vonk heeft al met de bondscoach van Zuid-Afrika gesproken over zijn nieuwe rol bij Ajax. ,,Ik ben blij dat ik de nationale ploeg heb. De bondscoach heeft gezegd dat ik in principe de eerste doelman blijf."

De doelman ontmoette vandaag voor het eerst zijn ploeggenoten. ,,Het is een leuke groep en ik kon ze in het bos goed bijhouden. We hebben in de zomer dan ook vier wedstrijden met Zuid-Afrika gespeeld. Daarvan keepte ik twee duels, waaronder die van afgelopen zaterdag. Ik ben dus fit!"