Menu

Ajax presenteert ‘Mido’

Ajax heeft vandaag linker-vleugelspits Ahmed Hossam gepresenteerd. De van AA Gent overgekomen Ahmed, die op het Ajax-shirt zijn bijnaam Mido krijgt, zal zich komend seizoen op de linkerspits-positie gaan richten, maar kan ook in de spits spelen. “Mido is geen klassieke linker vleugelspeler, maar een linker-vleugelspits die veelzijdig in zijn spel is. Hij kan naar binnen trekken en in de zestien meter opduiken, waarin hij sterk is”, aldus Technisch directeur Leo Beenhakker.

Technisch directeur Leo Beenhakker toont het shirt van Ahmed Hossam met zijn bijnaam Mido

Voor Ajax is Ahmed Hossam geen onbekende. Afgelopen seizoen speelde Mido met AA Gent al tegen Ajax in de tweede ronde van de strijd om de UEFA Cup. Sindsdien is Ajax de Egyptisch A-international blijven volgen. Ook Anderlecht wilde de speler inlijven, maar kwam er met AA Gent financieel niet uit. “We volgen Mido al sinds de uitwedstrijd tegen AA Gent waarin hij enkele minuten meedeed. Ook al speelde hij slechts kort, voor ons werd meteen duidelijk dat deze jongen enorm veel talent en een natuurlijke aanleg had. Na de winterstop hebben we gekeken voor welke posities we gerichte aankopen wilden doen. Mido kwam weer in beeld nadat we eerst ons eigen spelersbestand hadden doorgelicht. Toen Anderlecht en Gent er niet uitkwamen, hebben we meteen snel gehandeld en hem gecontracteerd.”, aldus Leo Beenhakker.

Mido geïnterviewd door de Nederlandse pers

In de pers verscheen sinds het bekend worden van de transfer een aantal insinuaties over het lastige karakter in en buiten het veld van de grillige aanvaller. Volgens Leo Beehakker valt het allemaal wel mee: “Mido is ondanks zijn achttienjarige leeftijd al een speler met persoonlijkheid die weet wat hij wil. We kijken daarbij niet alleen naar zijn voetbalkwaliteiten, maar natuurlijk ook naar zijn achtergrond. We hebben gesproken met mensen van AA Gent, die drie jaar met Mido hebben samengewerkt. Het is hen alleen maar positief bevallen.”

Algemeen directeur Arie van Eijden en Mido schudden de hand na het tekenen van het contract