Menu

Ajax presenteert zich aan fotopers

Ajax heeft zich maandagmiddag gepresenteerd aan de Nederlandse en buitenlandse fotopers. Er werd geposeerd in het normale uit- en thuistenue en in de Champions League-outfit.

Het heeft een paar seizoen geduurd, maar Ajax mag weer met het Champions League-logo op de arm spelen. Hier showen onder andere de nieuwe aankopen Jelle van Damme, Victor Sikora en Nourdin Boukhari behalve zichzelf het nieuwe tenue.

Nadat fotograaf Soenar Chamid alle foto's heeft gemaakt mogen de persfotografen het veld op. Niet achter een touw, maar overal waar ze maar willen. Dus kiezen sommigen zelfs voor het prachtige gras om hun Ajax-plaat te schieten.

Aan het einde van de fotosessie stelt Ajax de fotografen in de gelegenheid portretfoto's te maken. In een lange rij op rugnummer staan de spelers over de lengte van het veld te wachten tot ze aan de beurt zijn.

Rafael van der Vaart is ongeduldig en stapt naar voren om te kijken wanneer de eerste fotograaf zich bij hem gaat melden. Jelle van Damme, voortijdig uitgeschakeld op het EK-19, lacht zich een breuk. De Belg kon vanwege de interlandverplichtingen niet bij de selectiefoto op het Leidseplein zijn, maar was gelukkig nu wel present.

Na bijna twee uur zit het erop en mogen de spelers genieten van de vrije middag die ze nog rest.