Menu
Ajax proeft Parijs

Ajax proeft Parijs

De Ajacieden zagen Parijs maandag vooral vanuit de spelersbus, het hotel en vanaf het veld van het Parc des Princes. De dinsdagochtendwandeling schonk de selectie van Frank de Boer iets meer te proeven van de in herfstkleuren getooide Lichtstad.

Topvoetballers zijn wereldreizigers. Ook de Ajacieden maken ieder seizoen weer kennis met nieuwe culturen, landen en wijsheden. Toch biedt de voortdurende reis van wedstrijd naar wedstrijd weinig kans tot verbreding. De focus is als altijd gericht op het eerstvolgende piekmoment, de naderende negentig minuten waarin hernieuwde topprestaties worden verwacht. Niet meer en zeker ook niets minder. De voetbalwereldreizigers zijn vooral topsporters.

De wandeling waarmee een wedstrijddag traditioneel wordt afgetrapt biedt een spaarzaam moment meer te zien dan vliegveld, hotel of stadion. Het is een mogelijkheid om sfeer te proeven, zich te laven aan de couleur locale. In Parijs is dat geen straf. Het najaar en de bijpassende herfsttinten voorzien de Lichtstad van nóg meer karakter dan toch al aanwezig in de bruisende metropool. Een spontane ontmoeting met piepjonge en dolenthousiaste Parijzenaars geeft de ochtend zelf iets familiairs.

Als de geest is gelucht en de benen gestrekt, keren de Ajacieden terug in de beslotenheid van het Hotel du Collectionneur du Arc du Triomphe. De wandeling is een prettig pauzemoment op een dag waarop het natuurlijk slechts om een ding draait. Vanaf 20:45 uur vlammen op het veld van het Parc des Princes onder de vlag van de UEFA Champions League.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wandelen in Parijs is geen straf. Wandelen in Parijs is geen straf.
Ook trainer Frank de Boer lucht de geest en strekt de benen. Ook trainer Frank de Boer lucht de geest en strekt de benen.
De stad kleurt fraai in de herfst. De stad kleurt fraai in de herfst.
Thulani Serero in bespreking met zijn teamgenoten. Thulani Serero in bespreking met zijn teamgenoten.
Anwar El Ghazi probeert in cognito over straat te gaan. Davy Klaassen niet. Anwar El Ghazi probeert in cognito over straat te gaan. Davy Klaassen niet.
In het park waren de Amsterdamse topvoetballers een bezienswaardigheid. In het park waren de Amsterdamse topvoetballers een bezienswaardigheid.
Na een half uur wandelen keerden de selectie terug bij het hotel. Na een half uur wandelen keerden de selectie terug bij het hotel.