Menu
Ajax proeft sfeer Celtic Park

Ajax proeft sfeer Celtic Park

De negentien meegereisde Ajacieden betraden maandagavond onder luid applaus van honderden Ajax-fans het gras van het Celtic Park. Daar konden ze in regenachtige omstandigheden de sfeer van het mooie stadion alvast een beetje proeven. Een beetje, want dinsdag zal het met 60.000 fans gevulde stadion nog imposanter zijn.

Ajax liet de meegereisde supporters genieten. Performance coach Björn Rekelhof nam de spelers mee naar de overkant van het veld voor de warming-up. De fans namen alvast een voorproefje op de wedstrijd in de UEFA Champions League en lieten zich flink gelden. Dat moet de Ajacieden wel een boost hebben gegeven.

Wie er als negentiende man dinsdag zal afvallen, kon uit de training nog niet worden opgemaakt. Zowel Moisander (terug na een knieblessure) als Van Rhijn (lichte fysieke ongemakken) meldde zich bij de fysio. Wat zij met hem bespraken, werd echter niet duidelijk. Pas vlak voor de wedstrijd zal bekend worden wie van de 19 namen op de tribune zal plaatsnemen.

Een aantal spelers solliciteerden nadrukkelijk naar een basisplaats. Gehuld in een geel hesje liep Lasse Schöne als rechtsback de benen onder z’n Deense lijf vandaan en deed Christian Poulsen hetzelfde op het middenveld. De open doekjes waren onder anderen Siem de Jong, die na een sublieme balaanname schitterende scoorde. Maar de allermooiste treffer kwam op naam van Lucas Andersen. Met zijn verfijnde techniek stiftte hij de bal met tegeneffect pal over Kenneth Vermeer. De jonge Deen leek zelf een beetje te schrikken van zijn prachtige goal want lachend knuffelde hij de gepasseerde doelman.

Een voor één druppelden de Ajacieden na een klein uurtje de catacomben in. Dinsdag staat er vooralsnog een wandeling op het programma. Maar de weersomstandigheden in Glasgow zijn Schotser dan Schots: regen, regen en nog eens regen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Ajacieden klappen richting de meegereisde fans. De Ajacieden klappen richting de meegereisde fans.
Veel Ajax-fans in Glasgow bij de training. Veel Ajax-fans in Glasgow bij de training.
Frank de Boer deelt handtekeningen uit in het stadion van Celtic. Frank de Boer deelt handtekeningen uit in het stadion van Celtic.
Lasse Schöne maakt een vrolijk praatje met de fans. Lasse Schöne maakt een vrolijk praatje met de fans.
Ajax proefde maandagavond vast sfeer in Celtic Park. Ajax proefde maandagavond vast sfeer in Celtic Park.
Verschillende Ajacieden strijden om de bal. Verschillende Ajacieden strijden om de bal.
Hier gaat het dinsdagavond gebeuren. Hier gaat het dinsdagavond gebeuren.
Het schitterende Celtic Park vormt dinsdagavond het decor van Celtic - Ajax. Het schitterende Celtic Park vormt dinsdagavond het decor van Celtic - Ajax.
Viktor Fischer in actie op Schotse bodem. Viktor Fischer in actie op Schotse bodem.
Jasper Cillessen is er klaar voor. Jasper Cillessen is er klaar voor.
Mike van der Hoorn, Jasper Cillessen en Joël Veltman tijdens de training. Mike van der Hoorn, Jasper Cillessen en Joël Veltman tijdens de training.
Zien we Daley Blind dinsdagavond opnieuw terug op het middenveld? Zien we Daley Blind dinsdagavond opnieuw terug op het middenveld?