Menu
Ajax raakt record kwijt

Ajax raakt record kwijt

Ajax is een mooi record kwijt. Tussen 1994 en 1996 bleven de Amsterdammers 19 duels ongeslagen in de Champions League. Dinsdag werd het record uit de boeken gespeeld door Manchester United. Edwin van der Sar droeg bij aan het oude én het nieuwe record.

Edwin van der Sar, Patrick Kluivert en Danny Blind waren drie belangrijke spelers in het Ajax-elftal dat tussen 1994 en 1996 een Europees record verstigde. Edwin van der Sar, Patrick Kluivert en Danny Blind waren drie belangrijke spelers in het Ajax-elftal dat tussen 1994 en 1996 een Europees record verstigde.

Manchester United kwam in de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Internazionale niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Met de remise bleven de Engelsen wel voor de twintigste keer ongeslagen in het hoofdtoernooi van de Champions League.
De ongeslagen status van Ajax eindigde op 3 april 1996. Die avond leden de Amsterdammers een zeldzaam Europees verlies, op eigen veld tegen Panathinaikos. De laatste wedstrijd in het Olympisch Stadion ging die avond met 0-1 verloren. De Pool Krysztof Warzycha wist Ajax-doelman Edwin van der Sar te verslaan. Twee weken later werd de in Amsterdam geleden schade alweer hersteld. In het met 75000 toeschouwers volgepakte Stadio Spiros Louis in Athene, plaatsten de Ajacieden zich met een 0-3-overwinning alsnog voor de finale van de Champions League.
Edwin van der Sar verdedigde gisteravond ook het doel van Manchester United. De betrouwbare oud-international stond geen tegentreffers toe. Overigens wist Bayern München de prestatie van Ajax in 2001 wel te evenaren.