Menu
Ajax Regioteam wint HETT-toernooi

Ajax Regioteam wint HETT-toernooi

Het Ajax Regioteam heeft woensdagmiddag het jaarlijkse HETT-toernooi op de Toekomst op zijn naam geschreven. Het gelegenheidsteam samengesteld door de scouting van Ajax won het evenement bij de eerstejaars F-pupillen.

Op de Toekomst verzamelden zich woensdagmiddag 24 teams om de strijd met elkaar aan te gaan. Met vier poules van zes teams trapten AFC en Velsen met nog tien andere teams om 14:00 uur af voor het toernooi. Het Amsterdamse AFC liet direct zien dat er rekening gehouden moest worden met ze, want ze openden al met een 5-0 overwinning. Ook hun andere poulewedstrijden werden gewonnen.

De Bob Haarms Tribune was gevuld een bont palet aan kleuren bij het maken van de groepsfoto. De Bob Haarms Tribune was gevuld een bont palet aan kleuren bij het maken van de groepsfoto.

Het regioteam van Ajax, dat bestaat uit gescoute talentjes, liet zich gelden op de Toekomst. Met uitslagen als 6-0, 5-0, 9-1 en 11-2 was er geen twijfel over wie de sterkste in hun poule was. Alleen tegen DWS bleef de score tot 4-2 'beperkt'. In de kruisfinale moest VVC er met 9-0 aan geloven. Met de Amsterdamse halve finale AFC - Ajax bleef Ajax met met 3-0 aan de goede kant van de score.

Tegen de avond stond de finale tegen Zeeburgia op het programma. Ook deze Amsterdamse ploeg had alle poulewedstrijden gewonnen. In de kruisfinales werd vervolgens nipt afgerekend met Velsen en in de halve finale KHFC met duidelijke cijfers verslagen (5-0). De eerstejaars F-jes van het Ajax Regioteam lieten zich daar echter niet door imponeren. Met liefst 5-1 was Ajax uiteindelijk veel te sterk in de finale. Thulani Serero, de geblesseerde Zuid-Afrikaanse middenvelder van Ajax, reikte de finalisten hun prijzen uit.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

In de finale versloeg Ajax Regioteam Zeeburgia met 5-1. In de finale versloeg Ajax Regioteam Zeeburgia met 5-1.
Zeeburgia was trots op hun finaleplaats. Zeeburgia was trots op hun finaleplaats.