Menu
Ajax reist af naar Engeland

Ajax reist af naar Engeland

Ajax slaat vanaf donderdag de tenten op in Engeland. Daar trainen de manschappen van trainer Frank de Boer tot volgende week woensdag. Daarnaast worden zaterdag en dinsdag twee oefenduels afgewerkt met respectievelijk Southampton en Norwich City, die beiden komend seizoen uitkomen in de Premier League. Drie jaar geleden nam Ajax het in de voorbereiding ook al eens op tegen 'The Saints'.

De wedstrijd tegen Southampton is een weerzien met een oude bekende. In de voorbereiding op het seizoen 2009-2010 troffen beide teams elkaar in de strijd om de Ted Bates Trophy, vernoemd naar de legendarische oud-speler, -manager en -voorzitter van ‘The Saints’.

Met een 1-4-zege en een bokaal op zak keerden de Ajacieden destijds huiswaarts. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Southampton destijds acteerde op het derde professionele niveau. Toch was het de thuisploeg die namens Joseph Mills de score opende. Nadat Kennedy Bakircioglu en Luis Suarez enkele kansen om zeep hielpen was het de Uruguayaan die nog voor rust de gelijkmaker forceerde uit een makkelijk gegeven strafschop.

Miralem Sulejmani houdt drie tegenstanders bezig tijdens de ontmoeting met Southampton in 2009. Miralem Sulejmani houdt drie tegenstanders bezig tijdens de ontmoeting met Southampton in 2009.

In het tweede bedrijf stelden opnieuw Suarez, Toby Alderweireld en Marvin Zeegelaar de zege veilig voor de Amsterdammers. Vooral laatstgenoemde genoot van zijn treffer in het St.Mary’s Stadium. ,,Scoren is mooi, helemaal in een wedstrijd voor Ajax 1. Als dat hier in Engeland, in zo’n mooi stadion, gebeurt is dat alleen maar extra mooi.”

Na de ontmoeting met Southampton - dat de voorbije jaren tweemaal op rij promoveerde - neemt Ajax het volgende week dinsdag op tegen Norwich City dat afgelopen jaargang beslag legde op een verdienstelijke twaalfde plaats. Bij ‘The Canaries’ is Grant Holt al enkele jaren een sleutelfiguur. Zo werd de 31-jarige aanvaller de laatste drie seizoenen telkens uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Verder heeft manager Chris Hughton de beschikking over een hecht collectief, zonder de inbreng van zogenoemde grote namen.

Na de trip naar Engeland heeft De Boer nog welgeteld vijf dagen om zijn ploeg voor te bereiden op het duel om de Johan Cruijff Schaal met bekerwinnaar PSV. Een week later staat de seizoenouverture tegen AZ op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst