Menu
Ajax richt blik op Heracles

Ajax richt blik op Heracles

Nog twee dagen heeft trainer Frank de Boer om zijn elftal te formeren voor zaterdagavond als Heracles op bezoek komt. De Boer kreeg donderdag zijn internationals weer terug, maar moest het stellen zonder Kolbeinn Sigthórsson en aanvoerder Siem de Jong.

De IJslander Sigthórsson raakte vrijdag geblesseerd aan zijn enkel in de interland tegen Kroatië en Siem de Jong kwam afgelopen dinsdag niet ongeschonden uit de strijd van het Nederlands elftal tegen Colombia. Hoe lang zij uit de roulatie zijn is nog niet bekend, dus zal De Boer alternatieven moeten bedenken in de voorhoede. Hij zou in de punt van de aanval gewoon' Danny Hoesen kunnen zetten, één van de A-selectiespeler die meehielp zondagmiddag Jong Ajax de eerste zege sinds acht wedstrijden te behalen.

Danny Hoesen draait warm voor zaterdag. Dan wacht hem mogelijk een basisplaats tegen Heracles. Danny Hoesen draait warm voor zaterdag. Dan wacht hem mogelijk een basisplaats tegen Heracles.

Maar er zijn meer opties. Want ook Davy Klaassen kan daar spelen. Klaassen trainde donderdagochtend een groot gedeelte met Dennis Bergkamp en andere aanvallers. Onder hen ook Bojan Krkic. De van Barcelona gehuurde buitenspeler is op de weg terug en trainde volledig mee. Of hij ook zaterdag inzetbaar is, is nog niet bekend. Hij heeft immers nog niet bij Jong Ajax meegespeeld. Dat laatste geldt wel voor Lerin Duarte. De middenvelder kwam zondag al 55 minuten in actie en lijkt klaar te zijn voor zaterdag, of in elk geval voor een gedeelte van de wedstrijd.

Hoe trainer Frank de Boer de inzetbaarheid van zijn spelers ziet, zal hij vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie waarschijnlijk wel bekendmaken. Deze is live bij Ajax TV te zien. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Heracles in de Amsterdam ArenA op het programma. De aanvang is 20:45 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden warmen zich op voor de training. De Ajacieden warmen zich op voor de training.
Joël Veltman keerde terug als A-international. Joël Veltman keerde terug als A-international.
Frank de Boer speelt de bal in. Frank de Boer speelt de bal in.