Menu
Ajax richt vizier op ADO

Ajax richt vizier op ADO

Na twee dagen om bij te komen van de knappe 2-1 overwinning op FC Barcelona heeft Ajax vrijdag het vizier weer gericht op de competitie. Twee dagen voor het bezoek aan ADO Den Haag liet Frank de Boer zijn spelers een oefensessie van ruim anderhalf uur afwerken, waarbij de coach het niet kon laten om ook zelf deel te nemen aan enkele oefeningen. De eerste driekwartier in het zicht van de camera’s, het resterende deel achter gesloten deuren, zoals vrijwel altijd op de dag dat de pers welkom is op de Toekomst.

Na de training, toen De Boer zijn wekelijkse persconferentie hield, was er ook nieuws uit de ziekenboeg. Zo is aanvoerder Siem de Jong nagenoeg fit, alhoewel de uitwedstrijd tegen ADO voor hem te vroeg komt. Dat geldt ook voor de fit verklaarde Bojan en Ruben Ligeon. Alvorens zij in aanmerking komen voor speelminuten in de hoofdmacht zullen zij maandag eerst nog meespelen bij Jong Ajax, dat dan thuis speelt tegen Almere City.

Ook liet De Boer weten dat hij het vermoedelijk nog minimaal twee weken moet doen zonder Nicolai Boilesen, die deze week geblesseerd raakte aan zijn hamstring. ,,Het valt mee, maar we doen voorzichtig’’, aldus De Boer. Een smet op de training leek het uitvallen van Lasse Schöne wegens de naweeën van een tik tegen zijn kuit, maar dit was uit voorzorg. Hij is zondag hoogstwaarschijnlijk gewoon inzetbaar, zo verwacht De Boer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lerin Duarte in actie tijdens de training. Lerin Duarte in actie tijdens de training.
Assistent-coach Jaap Stam in gesprek met de verdedigers. Assistent-coach Jaap Stam in gesprek met de verdedigers.
Lasse Schöne had zich goed gekleed op de herfstachtige omstandigheden. Lasse Schöne had zich goed gekleed op de herfstachtige omstandigheden.
Daley Blind in gesprek met assistent-coach Hennie Spijkerman. Daley Blind in gesprek met assistent-coach Hennie Spijkerman.
Davy Klaassen vermaakte zich tijdens de training. Davy Klaassen vermaakte zich tijdens de training.
Volledige concentratie bij Davy Klaassen, Daley Blind en Lerin Duarte. Volledige concentratie bij Davy Klaassen, Daley Blind en Lerin Duarte.
Frank de Boer versus Bojan. Frank de Boer versus Bojan.