Menu
Ajax richt vizier op Groningen

Ajax richt vizier op Groningen

Nagenoeg dezelfde groep Ajacieden als de afgelopen weken trainde woensdagochtend op de Toekomst. Onder regenachtige weersomstandigheden werd het vizier gericht op het duel van vrijdagavond (20:00 uur) met FC Groningen.

Overmorgen vindt de heropening van het Eredivisieseizoen plaats en wordt de jacht op koploper PSV volop geopend. De afgelopen jaren beviel de rol van jager de ploeg wel, want altijd werd er een achterstand op de club uit Eindhoven goedgemaakt. Dat de Ajacieden ook nu vertrouwen hebben in die rol, bleek wel uit de training. De verbetenheid was van de gezichten af te lezen.

Hoewel trainer Frank de Boer zoals altijd volledige concentratie en inzet eiste van zijn spelers tijdens de trainingsvormen, toch zullen alle spelers staan te trappelen om vrijdagavond weer op het veld van de gedeeltelijk gerenoveerde ArenA te staan. De oefenwedstrijden tegen Schalke 04 (2-0) en Jong Heerenveen (6-0) geven in ieder geval genoeg vertrouwen dat het met de huidige vorm wel goed zit. De spelers die gisteren tegen de Friezen in actie kwamen, verlieten woensdagochtend eerder het trainingsveld. Zij namen alleen deel aan de warming up en de trap- en pass oefening. De climax van de training, het partijspel, werd zonder hen afgewerkt.

Goed was het tot slot om te zien dat Kolbeinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen volledig meetrainden. De Scandinaviërs zijn op de goede weg om hun teamgenoten te helpen in de jacht op de prijzen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees