Menu
Ajax richt vizier op IJsselmeervogels

Ajax richt vizier op IJsselmeervogels

De Ajacieden belegden woensdag hun laatste training voor het bekertreffen met Topklasser IJsselmeervogels. De selectie van Frank de Boer wacht donderdag, vanaf 20:45 uur en op het podium van het KNVB Bekertoernooi, een duel in Spakenburg.

Zoals het elke laatste training voorafgaand aan een wedstrijd betaamt, was ook deze woensdagtraining intens van karakter. Siem de Jong nam bijna driekwartier lang deel aan een groeptraining. De tweede helft van de anderhalf uur durende sessie trainde de aanvoerder met fysiotherapeut Pim van Dord, die De Jong een individueel programma voorschotelde.

Jaïro Riedewald trainde wel volledig met de groep mee. De A-junior maakte afgelopen weekend voor het eerst zijn opwachting in de wedstrijdselectie van De Boer. In de uitwedstrijd tegen SC Cambuur kwam het niet tot een officieel debuut. Nog niet. Wie weet lonkt in het bekertoernooi een nieuwe mijlpaal in de Ajax-carrière van Riedewald, die zijn eerste stappen op de Toekomst maakte in de D2. Na de A1 en zijn debuut in de Jupiler League als Jong Ajacied (op 13 oktober jl.), zou een debuut een nieuw hoogtepunt vormen. De speler uit de eigen jeugdopleiding kent sinds zondag in elk geval al wel zijn rugnummer waaronder hij wellicht ooit debuteert: 42.

Siem de Jong trainde deels mee met de groep en gedeeltelijk met de fysio. Siem de Jong trainde deels mee met de groep en gedeeltelijk met de fysio.

Ook Lerin Duarte en Nicolai Boilesen waren onderdeel van de groep. Terwijl De Jong zijn loopoefeningen afwerkte met Van Dord, richtten de middenvelder en verdediger zich op de oefeningen waarop de aanvalsopbouw werd verfijnd. Inspelen, combineren en voorzetten op de doelmannen Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart was het motto tijdens het slotstuk van de woensdagtraining. Donderdag tegen Topklasser IJsselmeervogels zullen de getrainde aanvalspatronen hopelijk zichtbaar én succesvol zijn.

Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de woensdagtraining en een voorbeschouwing van Frank de Boer op het bekertreffen met IJsselmeervogels.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Performance coach Björn Rekelhof verzorgde de warming-up. Performance coach Björn Rekelhof verzorgde de warming-up.
Jaïro Riedewald trainde mee met de A-selectie. Jaïro Riedewald trainde mee met de A-selectie.
De Ajacieden maken zich op voor het bekertreffen met IJsselmeervogels. De Ajacieden maken zich op voor het bekertreffen met IJsselmeervogels.
Joël Veltman passt tijdens een positiespel. Joël Veltman passt tijdens een positiespel.
Sinds maandag hebben de Ajacieden genoeg Brazuca's (nieuwste adidas-bal) tot hun beschikking. Sinds maandag hebben de Ajacieden genoeg Brazuca's (nieuwste adidas-bal) tot hun beschikking.
Drinkpauze tijdens de laatste training voor de bekerafspraak in Spakenburg. Drinkpauze tijdens de laatste training voor de bekerafspraak in Spakenburg.
Na een anderhalf uur durende veldtraining keerden de Ajacieden terug richting kleedkamer. Na een anderhalf uur durende veldtraining keerden de Ajacieden terug richting kleedkamer.