Menu

Ajax richt zich op Celta

Het is een week waarin UEFA Champions League wordt gespeeld. En dat betekent veel partijtjes op de training, zo ook maandagochtend. Zdenek Grygera, Julien Escudé en John O'Brien deden niet mee met de partijtjes, Jari Litmanen wel. Trainer Ronald Koeman zag in het weekeinde Celta de Vigo in actie.

Ronald Koeman was al vanaf zaterdag bezig met de wedstrijd tegen Celta de Vigo. De trainer reisde afgelopen weekend af naar Vigo waar de komende tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League Real Madrid op bezoek kreeg. ,,Ik heb niks nieuws gezien'', vertelde Koeman. ,,Het was meer een bevestiging van wat we al wisten. Tonny Bruins Slot had ze natuurlijk al een paar keer zien spelen en zaterdag lieten ze niets verrassends zien. Het feit dat ze verloren van Real Madrid zegt niets. Evenmin dat ze pas zes punten hebben uit zeven wedstrijden. Dat ze het in de Spaanse competitie niet zo goed doen, wil niets zeggen over de prestaties in de Champions League'', waarschuwde de trainer alvast. ,,Ze hebben een aantal sterke spelers, maar ook dat wisten we al. Toch ben ik er wel wijzer van geworden'', aldus Koeman.

Na een uitgebreide warming-up, want het was koud op het trainingsveld, werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep deed een grote rondo in het midden van het veld bij Ronald Koeman, de andere groep deed hetzelfde in een hoek bij assistent Ruud Krol. Na ongeveer een kwartier wisselden de groepen van plek, de trainers bleven staan.

Na de rondo's haakten drie Ajacieden af. Julien Escudé, die vorige week wat last had van zijn rug, Zdenek Grygera, die na de wedstrijd tegen Volendam vrijdag zijn hamstring weer wat voelde opspelen, en John O'Brien die nog altijd herstellende is van een achillespeesblessure, vertrokken richting het naastgelegen veld en werkten een ander programma af. De Fransman en de Tsjech deden loopoefeningen met René Wormhoudt, de Amerikaan kreeg een pylonnenparcours voorgeschoteld waar hij met bal tussendoor moest slalommen.

De overige Ajacieden werden opnieuw over twee partijen verdeeld, met Rafael van der Vaart als neutrale man, en deden een partij met twee doeltjes. Wamberto maakte het fraaiste doelpunt: met een hakje, uit de draai, scoorde hij blind voor team 'oranje'.