Menu
Ajax richt zich weer op

Ajax richt zich weer op

Een mix van Jong Ajacieden en wisselspelers uit de wedstrijd tegen FC Utrecht trainde maandagmorgen in het adidas MiCoach Performance Centre. Ook de zondag nog geschorste Jan Vertonghen liet zich zien én horen in de immense opblaashal. De basisklanten uit de verloren slag met de Domstedelingen werkten in het krachthonk en fitnessruimte hun training af. Siem de Jong blikte na zijn sessie kort terug.

Omdat de wedstrijd van Jong Ajax in de Beloftencompetitie voor vanavond is afgeblazen, was een trainingspartner voor de A-selectie snel gevonden. Na wat inleidende oefeningen werd een grote partij gespeeld in de qua temperatuur aangename trainingshal. Jong Ajax-trainer Gery Vink ontpopte zich als een gepassioneerde scheidsrechter die, vanuit de middencirkel, aardig oog hield op het fanatieke duel. Frank de Boer en zijn assistent-trainer Hennie Spijkerman voegden zich de ene keer bij Vink, terwijl het duo de verrichtingen andere keren observeerden vanaf de zijlijn.

De Ajax-trainers zagen onder meer Miralem Sulejmani voluit meetrainen. De Serviër lijkt weer zonder belemmeringen te kunnen voetballen. Ook Vertonghen was goed aanwezig. In woord, gebaar en voetbaldaad. De Belg keert voor zaterdag, als de uitwedstrijd tegen NAC Breda wacht, gewoon weer terug in de wedstrijdselectie. In een hoek van de hightechhal werkte keeperstrainer Carlo l’Ami met zijn doelmannen. Jeroen Verhoeven, Jasper Cillessen, Warner Hahn en Chiel Kramer werden niet gespaard.

Frank de Boer en Hennie Spijkerman observeren de training in het adidas MiCoach Centre. Frank de Boer en Hennie Spijkerman observeren de training in het adidas MiCoach Centre.

Na de trainingsochtend werd Siem de Jong geïnterviewd door Ajax TV. Nabij de kleedkamers van de Toekomst keek de Ajacied nog een keer om naar de teleurstellende 0-2 nederlaag. ,,Het moet beter. Ook omdat ons zaterdag toch ook weer een lastige uitwedstrijd wacht bij NAC’’, sprak De Jong voor de camera van Ajax TV. Ajax’ nummer 10 weet hoezeer de selectie in deze fase snakt naar een overwinning. ,,We moeten vertrouwen in onszelf hebben en doorgaan. Misschien waren we tegen Utrecht teveel aan het ‘breien’. Als we de bal eenmaal voorin hebben, moeten we hem ook snel voor de goal gooien.’’

Natuurlijk keek De Jong ook vooruit. Wat is bijvoorbeeld Ajax’ doel voor de komende tijd? Bekijk vanavond het hele interview met Siem de Jong op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jong Ajax-trainer Gery Vink leidde de mini-wedstrijd vol passie en vuur. Jong Ajax-trainer Gery Vink leidde de mini-wedstrijd vol passie en vuur.
Na de trainingsochtend sprak Siem de Jong met Ajax TV. Na de trainingsochtend sprak Siem de Jong met Ajax TV.