Menu

Ajax - Roda JC: nog kaarten voor spektakel

De kortste weg naar Europees voetbal loopt nog altijd via de Amstel Cup. Vandaar dat Ajax er alles aan is gelegen in de Amstel Cup te scoren. Kaarten om het van dichtbij mee te maken zijn inmiddels verkrijgbaar in de zogenoemde vrije verkoop.

Vandaag barst met de wedstrijd Vitesse - NAC de strijd in de achtste finales van de bekercompetitie los. Ajax is – net als het zinderende vorige seizoen - met twee ploegen maximaal vertegenwoordigd. Volgende week woensdag speelt het tweede uit tegen Excelsior en treft Ajax thuis Roda JC. Wie naar de Amsterdam ArenA komt hoeft niets te missen. De eerste helft van Excelsior – Ajax 2 (aftrap: 19.30 uur) wordt live op de schermen in de Amsterdam ArenA vertoond. Om 20.45 uur trapt Ajax af tegen Roda JC, waarna in de rust de samenvatting van de tweede helft van Excelsior – Ajax 2 wordt vertoond.

Inmiddels is de vrije verkoop voor Ajax – Roda JC van start gegaan. Dat betekent dat iedereen de kans heeft de bekerhouder aan het werk te zien. De prijzen van de kaartjes beginnen bij negen euro.

Ajax – Roda JC belooft een heuse cupwedstrijd te worden. De Limburgers staan immers op plaats vijf in de Holland Casino Eredivisie. Het wordt de dertiende keer dat Ajax en Roda JC elkaar in de beker treffen. Vijf keer eerder stonden de ploegen in Amsterdam tegenover elkaar: vier keer won Ajax en twee keer werd gelijk gespeeld. Ajax bewerkstelligde in die vijf confrontaties een positief doelsaldo van 16-2.

Maar de laatste keer dat Ajax en Roda JC elkaar in bekerverband troffen, rekende de ploeg uit Kerkrade genadeloos af met Ajax. Op 28 januari 2000 won Roda JC in eigen huis met 1-0 van Ajax.

Mocht Ajax de achtste finale overleven, dan weet de ploeg hoe het vervolgtraject eruit ziet. Door de nieuwe vorm van loting die dit seizoen bij de Amstel Cup is toegepast, weet Ronald Koeman dat bij winst op Roda JC de winnaar van het duel tussen FC Groningen en H.F.C. Haarlem wacht. In de halve finale kan Ajax vervolgens Feyenoord, AGOVV, Vitesse of NAC treffen.

Ajax 2 zit in de bovenste helft van het Amstel-Cupschema. Verslaan de mannen van John van ’t Schip Excelsior dan is òf De Graafschap òf FC Utrecht de volgende tegenstander. Mocht Ajax 2 net als vorig seizoen doordringen tot de halve finale, dan speelt het team thuis tegen ADO Den Haag, PSV, Stormvogels/Telstar of SC Heerenveen.

Ajax begint woensdag 5 februari aan een serie van hopelijk vier wedstrijden op weg naar prolongatie van de bekerwinst.