Menu

Ajax roept supporters op tot fatsoenlijk gedrag

Algemeen directeur Arie van Eijden heeft naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Ajax-FC Twente de supporters een brief gestuurd. Daarin roept hij hen op tot fatsoenlijk gedrag in de Amsterdam Arena.

Tijdens die van zondag 17 december jl. raakte een Ajax-supporter ernstig gewond, doordat er vanaf de tweede ring een reclamebord naar beneden is gegooid. Dit is helaas geen incident op zich. Het blijkt dat er bij regelmaat cola, milkshakes en andere voorwerpen vanaf de tweede ring belanden op de hoofden of kleding van mede Ajax supporters op de eerste ring.

Op die zondag is het dermate geëscaleerd dat de supporters van de eerste ring verhaal wensten te gaan halen op degenen die hier verantwoordelijk voor zijn op de tweede ring.

Van Eijden stuurde de brief naar de seizoenkaarthouders op de tweede ring zuid met de volgende oproep: 'Ik doe een dringend beroep op een ieder te voorkomen dat een dergelijke situatie in de toekomst nogmaals plaatsvindt. Ajax zal er in ieder geval alles aan doen om de nodige maatregelen te nemen, maar de echte oplossing zit in het persoonlijk gedrag van onze mede supporters, alleen schouder aan schouder zijn dit soort incidenten te voorkomen.'