Menu
Ajax rondt transfer Krkic af

Ajax rondt transfer Krkic af

Ajax heeft de transfer van Bojan Krkic afgerond. De aanvaller, die gehuurd wordt van FC Barcelona, tekende een contract dat een looptijd heeft van een seizoen, tot en met 30 juni 2014. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog een seizoen, tot en met 30 juni 2015.

Krkic zette zijn handtekening net voor de middagtraining van Ajax 1. Direct na de officiële handeling spoedde de kersverse Ajacied zich naar het trainingsveld om voor het eerst met de groep mee te doen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is zeer content met het contracteren van Bojan Krkic. ,,Ik ben hier erg blij mee. Wij hebben Bojan Krkic gehaald als rechtsbuiten, al weet je nooit hoe dat gaat lopen. Daarom is het fijn dat hij op meerdere posities voorin uit de voeten kan. Bojan is nu 22 jaar, tijd om het etiket talent van zich af te schudden. Hij wil in de Champions League laten zien wie Bojan Krkic is. Het is een teamspeler die zelf ook doelpunten kan maken en dat is wat wij van hem op zijn positie willen zien."

Overmars kan wel een paar redenen bedenken waarom Krkic, die ook bij AS Roma en AC Milan op huurbasis speelde, voor Ajax heeft gekozen, terwijl er meerdere clubs naar zijn diensten lonkten. ,,Ajax speelt Champions League en een speler wil op het hoogste niveau voetballen. Ook toen hij klein was, was Ajax zijn club hoorde ik. Dat is een voorsprong die Ajax heeft. Bovendien hebben wij snel gehandeld, zijn direct naar Barcelona gevlogen om het rond te maken. Het is natuurlijk ook wel handig dat Frank (De Boer, red.) en ik Barcelona kennen en dat alles rond Isaac Cuenca perfect was geregeld. Zo kreeg Barcelona elke week een medisch rapport hoe hij ervoor stond. Dat zijn weliswaar details, maar voor een club wel belangrijk."

Bojan Krkic wordt geflankeerd door Ajax-directeuren Michael Kinsbergen en Marc Overmars en zijn zaakwaarnemer. Bojan Krkic wordt geflankeerd door Ajax-directeuren Michael Kinsbergen en Marc Overmars en zijn zaakwaarnemer.

Bojan Krkic is ook zeer tevreden met zijn nieuwe club. ,,Ik wilde al lang naar deze club en toen ik dit jaar de kans kreeg heb ik geen moment getwijfeld. Voor mij is het belangrijk deze stap te maken. Natuurlijk is het belangrijk dat Ajax Champions League speelt. Elke speler wil dat, maar dat ik het nu met Ajax mag doen is nog mooier."

Ajax TV interviewde Bojan Krkic direct na de ondertekening. Bekijk straks het item op Ajax TV en hoor wat Krkic heeft met Johan Cruijff en Daley Blind.


Tekst en foto's: Ajax.nl