Menu
Ajax ruim langs Germanicus

Ajax ruim langs Germanicus

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen met 0-7 gewonnen van Germanicus. Ismaïl Aissati debuteerde en Dario Cvitanich maakte zijn eerste doelpunten in het eerste.

Net als in de eerste oefenwedstrijd tegen Noordwijk (2-5) kende ook het oefenduel met eersteklasser Germanicus een aantal leuke primeurs. Ismaïl Aissati maakte zijn debuut voor Ajax 1 en liet een goede indruk achter. De middenvelder luisterde in de achttiende minuut zijn officieuze debuut op met een assist bij het tweede Ajax-doelpunt.

Die treffer kwam, net als het openingsdoelpunt in de dertiende minuut, op naam van Dario Cvitanich. Voor de Argentijn waren het de eerste doelpunten voor zijn nieuwe werkgever. Cvitanich had een minuut eerder ook de score kunnen openen, maar hij miste een penalty die werd toegekend na een overtreding op Suarez. Gabri maakte nog voor rust de 0-3.

Invaller Javier Martina was het eerste kwartier van de tweede helft belangrijk voor zijn ploeg. Na een fraaie steekpass van Siem de Jong schoot hij in de 58ste minuut de 0-5 binnen. Tien minuten eerder gaf hij een assist op Kennedy, die Ajax' vierde doelpunt maakte. Leonardo tekende in de 78ste minuut voor de 0-6, Siem de Jong bepaalde de eindstand in de 88ste minuut op 0-7.

Jan Arie van der Heijden deed niet mee. Hij liep dinsdag tijdens de training een blessure op aan zijn linkerknie. Hij verlaat woensdag het trainingskamp in De Lutte en gaat in Amsterdam op de Toekomst aan zijn herstel werken.

Opstelling Ajax: Gentenaar; Ogararu (45. Delorge), Colin (45. Anita), Slijngard, Schilder; Gabri (45. Donald), Aissati (45. Kennedy), Sarpong (45. De Jong); Rommedahl (45. Martina), Cvitanich (45. Leonardo), Suarez (45. Perez).

Wissels: Padt, Kennedy, Perez, De Jong, Leonardo, Delorge, Anita, Donald, Martina

Niet inzetbaar: Stekelenburg, Huntelaar, Lindgren, Sulejmani, Van der Wiel, Van der Heijden, Silva

Afwezig: Luque, Emanuelson, Vertonghen, Vermeer, Vermaelen

Opstelling Germanicus: Schimmelpenning (81. Gatsonides); Pelgrim, Peltjes, Kampherbeek (78. Koelman) , Reins (20. Kruk), Wolf, Langius, Vaessen, Kreeft, Verhoef (45. Dost), Koops

Wissels: Bakker, Dost, Moddejongen, Nobourg, Buls, Koelman, Pouls, Kruk, Gatsonides