Menu
Ajax ruim langs Roda JC: 4-1

Ajax ruim langs Roda JC: 4-1

Angelos Charisteas ontpopte zich tegen Roda JC een helft lang tot de grote man bij Ajax. Twee treffers van de Griek bezorgen de Amsterdammers bij rust een 2-0 voorsprong. In de tweede helft scoorden Steven Pienaar en Tomás Galásek (uit een penalty) namens Ajax. Sonko scoorde de 3-1 voor Roda JC. Juanfran en Emmanuel Boakye maakten hun debuut voor Ajax 1. Lees hier de opstellingen en de doelpunten.

90+2. Scheidsrechter Temmink fluit af. Ajax wint met 4-1.

85. GOAL AJAX. Nadat Boukhari door doelman Kujovic is neergehaald in het strafschopgebied, benut Tomás Galásek de toekende penalty fraai, 4-1.

81. GOAL RODA JC. Roda JC brengt de bal uit een vrije trap voor het doel, waar Sonko raakt kopt, 3-1.

80. WISSEL AJAX. Wederom een debutant bij Ajax. Emmanuel Boakye vervangt Nigel de Jong.

76. WISSEL RODA. Filipovic wordt vervangen door Van Dessel.

75. WISSEL AJAX. Wesley Sneijder moet geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is Juanfran die met deze invalbeurt zijn debuut maakt in Ajax 1.

69. GOAL AJAX! Steven Pienaar loopt richting zestien meter, legt de bal voor zijn linkervoet en haalt onverwacht uit. De bal verdwijnt onder Kujovic door in de hoek, 3-0.

62. WISSELS RODA. Sergio en Derksen worden vervangen door Cissé en Sonko.

46. WISSEL AJAX. Ryan Babel vervangt Mauro Rosales en gaat aan de rechterkant spelen.

40. GOAL AJAX! Urby Emanuelson passt precies op maat op Charisteas. De Griek loopt gelijk met Roda-verdediger Kah, maar kan zijn voet er net iets eerder tegenaan zetten dan Kah. De uitgekomen Kujovic kan de bal alleen nog maar nakijken en ziet dat deze tergend langzaam over de doellijn rolt, 2-0.

27. GOAL AJAX! Rosales steekt de bal achter de verdediging van Roda JC langs op de doorgelopen Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan legt de bal keurig af op Angelos Charisteas die op zijn beurt Roda-doelman Kujovic verschalkt, 1-0!


Opstellingen:
AJAX: Vonk, De Jong, Maduro, Vermaelen, Pienaar, Galásek, Sneijder, Emanuelson;
Rosales, Charisteas, Boukhari

RODA JC: Kujovic, Bodnar, Voigt, Kah, Filipovic, Bodor, Van Dijk, Lachambre, Sergio,
Derksen, Oper