Menu

Ajax schakelt over op tropenrooster

Ajax schakelt deze week over op het tropenrooster. Dat betekende dinsdagochtend dat de geblesseerde spelers en spelers die afgelopen weekeinde niet in actie kwamen om half tien het trainingsveld betraden. De anderen waren vrij.

Onder leiding van René Wormhoudt kwamen Zlatan Ibrahimovic, Nigel de Jong, Victor Sikora, André Bergdølmo, Cedric van der Gun en John Heitinga het veld. Ze kregen een flinke conditietraining voor de kiezen.

Terwijl de vier geblesseerden en de twee conditie-opbouwers (Van der Gun en Heitinga) aan de slag waren, kwam ook Bogdan Lobont met keeperstrainer Wil Coort het veld op. De Roemeense doelman kampt met een schouderblessure en kreeg privétraining. Die werkte hij met wisselend succes af. Bij sommige oefeningen voelde Lobont zijn gewricht zeer tegen zijn zin in opspelen.

Voor Sikora was het op het vroege uur al te warm. De trainingsbroek, waarvan de korte uitvoering nog altijd tot net boven de knie komt, werd door de buitenspeler tot een miniscuul explempaar geminimaliseerd. Dat had hij zeker afgekeken van Mido die vorig seizoen regelmatig zijn broek provisorisch inkortte.

Na passen, sprinten, narekken en uitlopen liepen Bergdølmo en Sikora al naar het hek. Maar Wormhoudt had nog een laatste coolingdown in petto. Ontspannen pratend werkten de Ajacieden die nog af en daarna mochten ze gaan douchen. De eerste tropentraining zat er op.