Menu
Ajax scoort goed op gebied veiligheid

Ajax scoort goed op gebied veiligheid

Bij de Kwaliteitsmeting Voetbal en Veiligheid die de KNVB jaarlijks laat uitvoeren heeft Ajax dit jaar goed gescoord. Bij deze audit wordt, naast de Licentie-eisen van de KNVB, gekeken naar drie onderdelen op het gebied van wedstrijdorganisatie en veiligheid: Algemene organisatie, Seizoen- en wedstrijdvoorbereiding en Wedstrijdorganisatie.

Bij het onderdeel 'Algemene organisatie' wordt gekeken naar de wijze waarop de veiligheidsorganisatie is ingericht, zoals het beleid rondom opleiding van stewards en het aantal ontruimingsoefeningen en de rol van de veiligheidscoördinator binnen de organisatie.

Het onderwerp 'Seizoen- en wedstrijdvoorbereiding' richt zich met name op de verschillende overlegvormen met partners in de veiligheidsketen zoals gemeente, politie, KNVB, maar ook met de supportersverenigingen. Daarnaast wordt gekeken of er draaiboeken en protocollen voorhanden zijn voor verschillende situaties.

Als laatste wordt bij het onderdeel 'Wedstrijdorganisatie' gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een geautomatiseerd toegangscontrolesysteem en bewegwijzering in- en rond het stadion. Ook het uitvoeren van bezoekersonderzoeken hoort hierbij.

Ajax behaalde bij twee van de drie onderdelen de maximale score. Hierdoor werd Ajax de best scorende club van de Eredivisie. Daarnaast was het absolute aantal punten hoger dan dat van vorig jaar. ,,Uiteraard zijn we blij met deze uitslag, maar we zullen blijven werken aan verbetering," aldus één van de veiligheidscoördinatoren.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees