Menu
Ajax slaat weg in naar Groningen

Ajax slaat weg in naar Groningen

Zeventien Ajacieden meldden zich woensdagmiddag op het trainingsveld. Na een ochtendprogramma vol krachttraining, had onder meer ook Robert Muric zijn kicksen ondergebonden voor de veldtraining. De Kroatische aanwinst voltooide enkele oefenpartijen, waarna hij individueel verder trainde.

Terwijl de 18-jarige aanvaller zijn rondes om het veld liep, vervolgde de rest van de selectie de mini-partijtjes. Tijdens de wedstrijden van zeven tegen zeven, met telkens een van de drie keepers die toekeek, tekenden Lasse Schöne, Davy Klaassen en Kolbeinn Sigthórsson voor de fraaiste treffers. Het trio Ajacieden kogelde de bal van afstand knap voorbij de dienstdoende keeper. Overigens trainde ook Nicolai Boilesen deels apart van de groep. De Deen werkte een individueel programma af met fysio Pim van Dord.

Frank de Boer en zijn stafleden misten de selectiespelers die maandag in actie kwamen met Jong Ajax bij Achilles ’29. De spelers die zondag tegen PSV speelden, genoten dinsdag van een vrije dag. De Jong Ajacieden hadden woensdag vrij. Alles in het kader van een juiste belasting en het voorkomen van blessures.

De Ajacieden trainden onder meer in mini-partijvorm. De Ajacieden trainden onder meer in mini-partijvorm.

Wat dat betreft verrichtte zeker ook performance coach Björn Rekelhof zijn trainingsarbeid. Het lid van de medische staf hield langs de kant de monitor in de gaten waarop alle spelersdata binnen stroomde. Hartslag, afgelegde afstand, acceleratie, snelheid in kilometers per uur vormde slechts een fractie van de informatie die op het scherm van Rekelhof was terug te zien. Na afloop van de bijna 1,5 uur durende training verzamelden de spelers zich nieuwsgierig rondom de performance coach. Welke informatie had deze training weer opgeleverd?

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen trainde (deels) apart met fysiotherapeut Pim van Dord. Nicolai Boilesen trainde (deels) apart met fysiotherapeut Pim van Dord.
Anwar El Ghazi tijdens een opwarmende oefening. Anwar El Ghazi tijdens een opwarmende oefening.
Het was woensdag warm op de Toekomst; de Ajacieden konden een verfrissing goed gebruiken. Het was woensdag warm op de Toekomst; de Ajacieden konden een verfrissing goed gebruiken.
Robert Muric zoekt een opening. Robert Muric zoekt een opening.
Richairo Zivkovic bekijkt waar hij de bal kwijt kan. Richairo Zivkovic bekijkt waar hij de bal kwijt kan.
Trainer Frank de Boer legt een oefening uit. Trainer Frank de Boer legt een oefening uit.