Menu
Ajax sluit overeenkomst met Mercedes-Benz

Ajax sluit overeenkomst met Mercedes-Benz

Ajax en Mercedes-Benz Nederland B.V. hebben overeenstemming bereikt over een sponsorcontract. Naast een financiële bijdrage voor de club, rijden onder andere de spelers, de trainers en de directie van Ajax de komende vijf jaar in een Mercedes, die geleverd wordt door Stern Auto en Stern Partners. Het contract heeft een optie voor een zesde jaar. Het contract zal ingaan op 1 juli 2009.

Het huidige contract met Audi loopt per 30 juni 2009 af. Audi was de afgelopen 4 jaar de leverancier van de auto’s voor Ajax.

Commercieel directeur Henri van der Aat: ,,De samenwerking met Audi was erg goed, de bedrijven pasten goed bij elkaar, dus we kijken tevreden terug. Het contract liep af en wij zijn ons al enkele maanden geleden gaan oriënteren. Zo raakten we ook met Mercedes-Benz in gesprek. In een tijd waarin sponsoring onder druk staat, is het goed dat we dit contract hebben kunnen sluiten. Mercedes-Benz kiest ervoor om te investeren en dat dat in een samenwerking met Ajax gaat, zegt ook veel over Ajax.”