Menu
Ajax sluit samenwerkingsverband met Pancratius en Legmeervogels

Ajax sluit samenwerkingsverband met Pancratius en Legmeervogels

Ajax tekende woensdagavond een samenwerkingsverband met de amateurclubs Pancratius en Legmeervogels. Net als in de samenwerking met de HET-clubs (spelend in de hoofd-, eerste- of tweede klasse), worden de kennis en kunde ook met deze op lager niveau spelende verenigingen gedeeld. Het vlaggenschip van zondagvereniging Pancratius speelt in de vierde klasse. De twee eerste elftallen van Legmeervogels spelen respectievelijk in de derde (zondag) en vierde (zaterdag) klasse.

Ajax werkt inmiddels samen met 23 HET-verenigingen. ,,Dat we samenwerken met lager spelende clubs, is uitzonderlijk, maar de clubs zijn daarom niet minder welkom'', licht technisch directeur Martin van Geel de samenwerking toe.

Pancratius is zeer dicht bij promotie naar de derde klasse. Zeer dicht zelfs. ,,We staan vijf punten voor op de nummer twee'', legt Pancratius-secretaris Willem Vera uit. ,,En het einde van de competitie komt in zicht.'' De Badhoevedorpers vierden onlangs het 75-jarig bestaan van hun club.

Vera: ,,We zien de samenwerking als zeer positief. Er zijn al een aantal keer spelers van onze club naar Ajax overgestapt. We zijn zeer te spreken over de samenwerking en contacten met de club. Als de club interesse heeft in een speler, wordt dat altijd keurig kenbaar gemaakt. Waarna de speler pas wordt uitgenodigd. Dat gaat bij sommige BVO’s wel anders, weten we uit ervaring. Aan de andere kant hopen we met deze samenwerking natuurlijk ook talent aan te trekken. Zo snijdt het mes aan twee kanten, laten we eerlijk zijn.''
Ook Legmeervogels toonde zich vanzelfsprekend content met de mogelijkheid tot samenwerken. Ook de Uithoornse vereniging is 75 jaar oud. De argumenten om vruchtbaar samen te werken komen nagenoeg overeen met die van Pancratius. ,,Ook onze contacten met de club zijn goed'', zegt waarnemend voorzitter Fons Fronink. ,,Ook wij onderhouden een regelmatig en goed contact. Bijvoorbeeld ook over talentvolle jeugdspelers.''