Menu

Ajax sluit zich aan bij Topsport Amsterdam

Ajax heeft zich aangesloten bij Topsport Amsterdam, een stichting die topsport in de hoofdstad promoot. Ajax stelde zich dinsdagavond voor aan zo'n 200 genodigden in de Heinekenbrouwerij in Amsterdam. Jan Olde Riekerink gaf met zeven spelers van Jong Ajax een demonstratie.

Met behulp van sheets legde algemeen directeur Arie van Eijden aan de toehoorders uit hoe de organisatie in elkaar zit. Van de Raad van Comissarisssen tot de buitenlandse deelnemingen, alle facetten van Ajax werden toegelicht.

Een verdieping lager, in een halletje tussen de bierinstallaties, warmde Jan Olde Riekerink zijn pupillen vast op voor de demonstratie. "Wie verliest moet een heel vat opdrinken", riep de trainer als iemand niet oplette. Prompt was er opperste concentratie bij iedereen.

Na de toespraak van Van Eijden, was het aan de voetballers om de daad bij het woord van de directeur te voegen. De trainer stelde zijn spelers, die een aantal basisvormen lieten zien, voor aan de toeschouwers. Tijdens de demonstratie corrigeerde Olde Riekerink zowel zijn spelers als het publiek én gaf hij uitleg: "Meneer, handen uit de broekzak, Steven harder aanspelen, wat u nu ziet is een techniekoefening..."

Na afloop van de demonstratie kregen trainer en spelers een warm applaus van alle aanwezigen. Tenslotte was er nog gelegenheid tot het stellen van vragen aan de directeur of de trainer. Een informele borrel besloot de toetreding van Ajax tot Topsport Amsterdam.