Menu
'Ajax snelle leerling'

'Ajax snelle leerling'

Ajax won woensdagavond met speels gemak de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Dankzij goals van Sana, Babel en Eriksen werd het 0-3. De Amsterdammers krijgen alle lof in de kranten van donderdagochtend. Hieronder vind je een greep uit de ochtendbladen.

‘Ajax snelle leerling’ kopt De Telegraaf donderdagochtend met grote letters. De krant kiest voor een foto van smaakmaker Ryan Babel, die in een mum van tijd wekelijks van grote waarde blijkt voor Ajax. ,,Met de vuurwerk- en lasershow voor de bekerwedstrijd FC Utrecht – Ajax verschoot de thuisclub zijn kruit. De Amsterdammers bleken razendsnel te hebben geleerd van het lesje agressiviteit bij ADO Den Haag (1-1) en lieten zich in Utrecht niet nogmaals overrompelen. Binnen een kwartier was het door toedoen van Tobias Sana en Ryan Babel gedaan met de Utrechtse pret (0-2). Na vier zeges op ‘020’ op rij en de 6-4 van vorig seizoen vers in het geheugen verloren de domstedelingen – na een gedwongen onderbreking van bijna een kwartier – uiteindelijk kansloos van het elftal van Frank de Boer (0-3). Dat kan zich met een goed gevoel voorbereiden op de competitiekraker tegen FC Twente van zaterdag."

De Volkskrant kiest voor een foto van scheidrechter Bas Nijhuis die met de bal in zijn handen het veld afloopt, met Frank de Boer die er omkijkend het zijne van denkt. ‘Opgepookte sfeer doet Ajax goed’, kopt de krant. ,,Er was woensdag iets onnatuurlijks aan de sfeer. Het geforceerde ‘entertainment’ was over the top. Er heerste in en rond het stadion een iets te optimistische stemming, alsof die jochies van Ajax alleen nog maar even in de hoek gezet moesten worden. En zo werkt het natuurlijk niet. Als Utrecht zijn leeuwenhart toont, kan het stunten. Zoals eerder dit seizoen bijvoorbeeld bleek tegen PSV, toen de ploeg van coach Jan Wouters met een tot negental gereduceerd elftal overeind bleef en met 1-0 won. Maar de modale ploeg moet zich niet gaan overschatten, en dat gevaar lag woensdag een beetje op de loer. Ajax speelde juist een beetje tegennatuurlijk, in die zin dat er meer gebikkeld werd dan je doorgaans van de ploeg gewend bent.”

‘Geïnspireerd Ajax speelt Utrecht van de mat’, zag de journalist van het AD van nabij. ,,De ruime aanloop naar FC Utrecht – Ajax beloofde gisteravond wat: stadion de Galgenwaard had veel weg van een houseparty met een laser en lichtshow, vuurwerk en dreunende beats van DJ Basti Lourenz. Niet de thuisclub, maar juist aartsrivaal Ajax leek door de opzwepende voorstelling geïnspireerd, want binnen een kwartier stonden de Amsterdammers al met 0-2 voor. De scherpte van Ajax had ongetwijfeld te maken met de fletse vertoning drie dagen eerder bij een andere rivaal, ADO Den Haag. Waarschuwen voor FC Utrecht hoefde trainer Frank de Boer niet meer. De cijfers spraken voor zich: de laatste vier afleveringen leverden Ajax nul punten op."

'FC Utrecht loopt voor de muziek uit', concludeert het Noordhollands Dagblad , dat net als het Parool tot de GPD-kranten behoort. ,,Ajax was niet onder de indruk van de ambiance in de Galgenwaard, waar de housebeats voor aanvang van het duel langs de tribunewanden knalden. Utrecht liep voor de muziek uit. Een fout van verdediger Jan Wuytens, in de elfde minuut, afgestraft door Tobias Sana, deed bij het thuispubliek waarschijnlijk al het ergste vrezen. (..) De club die zich zo graag afficheert als 'cupfighter'maakt een vrij krampachtige indruk, moedeloos waarschijnlijk van de suprematie van de opponent."

Tekst en foto: Ajax.nl