Menu
Ajax speelt benefietduel voor Japan

Ajax speelt benefietduel voor Japan

Ajax speelt op woensdag 13 april een benefietwedstrijd tegen Shimizu S-pulse.

Een benefietwedstijd is een wedstrijd waarbij geld opgehaald wordt voor de mensen die getroffen zijn door een ramp of wonen in een gebied waar financiële hulp nodig is.

De wedstrijd tegen de Japanse eredivisieclub vormt de afsluiting van de actiedag ‘Nederland helpt Japan’ die in de Amsterdam ArenA wordt gehouden. De benefietavond begint om 19:00 uur. De aftrap van de wedstrijd is om 20:15 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar.

Het doel van de actie ‘Nederland helpt Japan’ is om de mensen in Japan te steunen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis in het rampgebied in Japan. Het Rode Kruis heeft hiervoor rekening 6868 geopend.

Op 11 maart werd Japan getroffen door een grote ramp. Na een aardbeving werden grote delen van het land getroffen door een vernietigende tsunami (vloedgolf waarbij water uit de zee heel ver het land in stroomt), waardoor ook een kerncentrale verwoest werd en er nucleaire straling vrij kwam. Een aantal mensen besloot actie te ondernemen en nam het initiatief om een Japanse topclub tegen een Nederlandse topclub te laten voetballen, als steunbetuiging aan de slachtoffers en om geld in te zamelen voor hulp.

Mede-initiatiefnemers zijn:
* De gemeentes Amsterdam en Amstelveen
* Ajax
* De Amsterdam ArenA
* Het Nederlandse Rode Kruis

In Amsterdam en Amstelveen wonen en werken veel Japanse mensen. De actie wordt ondersteund door allerlei organisaties:
* De Amsterdam ArenA
* Ajax
* De stichting Nederland Helpt Japan
* Evenementenorganisator XSAGA
* KLM
* Hotel Okura Amsterdam
* Ticketpoint

Ook betrokken bij het initiatief zijn:
* De Japanse Ambassade
* De Nederlandse Ambassade in Japan
* De Japanse Kamer van Koophandel in Nederland

Omdat de overige deelnemende organisaties van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet of nauwelijks operationeel zijn in Japan, is gezamenlijk besloten dat het Rode Kruis de inzamelingsactie leidt.

Er wordt overlegd met publieke en commerciële omroepen over de manier waarop de actiedag op radio en tv te volgen is. Heel Nederland wordt opgeroepen om naar de ArenA te komen en de slachtoffers in Japan een hart onder de riem te steken. De Ajax Kids Club ondersteunt dit geweldige initiatief uiteraard en roept alle Ajax Kids Club-leden op om naar de ArenA te komen en Japan te steunen.

Kaarten
Kaarten voor de benefietavond kosten 5 euro (of 35 euro voor een business seat) en kunnen besteld worden via de website www.nederlandhelptjapan.nl of via www.ticketpoint.nl. Ook de opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar de hulpverlening in Japan. Op 13 april wordt het voor bezoekers van de avond waarschijnlijk mogelijk om gratis te parkeren bij de ArenA.

Bestel je kaarten voor de benefietwedstrijd Ajax - Shimizu S-pulse online