Menu

Ajax speelt gelijk bij Ter Leede

De zaterdagamateurs van Ajax behaalden een terecht punt tegen Ter Leede uit Sassenheim: 1-1. In een leuke wedstrijd misten beide ploegen een aantal kansen voor meer succes. Bij Ajax speelde Sander Mallie voor het eerst dit seizoen mee na een vervelende blessure. De oud-speler van IJsselmeervogels en DVSĀ“33 speelde een verdienstelijke wedstrijd.

In de eerste tien minuten kreeg Ter Leede twee kansjes, maar de kopballen van Martijn Gootjes en Germain Gotschin belandden in de handen van Raymond Homoet. Ook Ajax deed van zich spreken maar Orville Blankendal zag zijn schot gekeerd door de al op de grond liggende Ter Leede-keeper Thomas Waasdorp. Homoet zou even later een schot van Mark Jansen keren, waarna hij in de twintigste minuut nog een hoofdrol voor zich opeiste. Dick Krommenhoek tikte enigszins ongelukkig Gotschin aan in het strafschopgebied, maar de penalty van Martijn Lagendijk werd door Homoet klemvast gepakt.

In de zesentwintigste minuut kreeg Ajax een vrije trap. Aanvoerder Mark Geestman, die later licht geblesseerd zou uitvallen, en Tayron Dekker ontfermden zich over de bal. Dekker verzilverde het tikje van Geestman en schoot de bal onberispelijk binnen, 0-1. Ter Leede werd tot de rust nauwelijks meer gevaarlijk, terwijl Ajax nog een enorme mogelijkheid liet liggen. Arthur Vinkenoog tikte echter net naast na een goede combinatie met Dilshan Fong.

Ter Leede probeerde het na rust met de ervaren Rogier Koordes voor Martijn Gootjes. Aanvankelijk stond Ajax flink onder druk zonder dat de ploeg van Arie Lagendijk echt grote kansen kreeg. Wel kopte Koordes een kwartier na rust net over het Ajax-doel, na een goede aanval via Faerber en Kalkema. Om de druk op te voeren bracht Ter Leede de snelle Mo Rahou voor Bob Hoogkamer. Even later had de solo van Rahou misschien meer verdiend, maar de bal ging naast. Ajax kwam een kwartier voor tijd weer eens voor de goal van Ter Leede. Invaller Danny Moinat zag echter zijn halve omhaal niet benut en even later maaide een andere invaller, Jamal Ahaddouch, vlak voor Waasdorp over de bal heen nadat die vlak voor hem opstuiterde.

In plaats van 0-2 werd het in de daarop volgende aanval 1-1. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd bij de tweede paal binnengekopt door aanvoerder Carlo van Zelst. Beide teams streden in de laatste minuten nog vol voor de overwinning, maar de score bleef onveranderd.

Bron: www.ajaxzaterdag.nl