Menu
Ajax speelt gelijk tegen Heerenveen

Ajax speelt gelijk tegen Heerenveen

Ajax is er ook tegen Heerenveen niet in geslaagd te scoren. In een teleurstellende wedstrijd bleef het 0-0. Nigel de Jong scoorde nog wel in de blessuretijd maar daarbij stond Anastasiou volgens de grensrechter buitenspel. Lees hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

90+1. Heitinga passt op Anastasiou die De Jong aanspeelt. De Jong passeert Waterman, maar de grensrechter constateerde buitenspel van Anastasiou en de treffer gaat niet door.
90. Er komen drie minuten extra speeltijd bij.
90. WISSEL HEERENVEEN. Sebastiaan Steur vervangt Lasse Nilsson.
89. Emanuelson wordt gekozen tot Ajacied van de wedstrijd.
87. Galásek neemt de vrije trap op de rand van het zestienmetergebied nabij de achterlijn. Zijn voorzet komt op het hoofd van landgenoot Grygera maar die kopt naast.
86. GELE KAART. Fernando Derveld wordt met de gele kaart bestraft na een overtreding op Rosales.
85. Grygera kopt de cornerbal van Rosales over.
84. Corner Ajax. Rosales neemt de bal vanaf rechts.
82. De Jong kopt naast na een voorzet van Rosales.
80. Emanuelson gaat op de bal staan en Nilsson kan uithalen. Hij schiet recht op Stekelenburg.
79. Nigel de Jong probeert Waterman vanuit de tweede lijn te verrassen. De bal gaat over.
75. WISSEL HEERENVEEN. Said Bakkati komt voor Marcel Seip.
75. Grygera meldt zich in het vijandelijke strafschopgebied en krijgt de bal van Rosales. Ajax verdient een corner, maar nadat Rosales heeft voorgegeven kopt Grygera ver naast.
73. Ajax krijgt een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. De bal wordt over de muur gespeeld, maar Heerenveen verdedigt uit.
71. WISSEL AJAX. Maduro wordt vervangen door Thomas Vermaelen.
70. Na een matige omschakeling van Ajax krijgt Heerenveen een levensgrote kans. Nilsson geeft voor en Huntelaar staat vrij voor Stekelenburg. De spits kopt echter naast.
66. Anastasiou plukt de voorzet van Babel uit de lucht, haalt de bal terug en met een schot in de draai vuurt hij af. De bal gaat over.
64. Galásek passt in op Anastasiou. De Griek legt hem terug op de inlopende De Jong maar diens inzet wordt simpel gevangen door Waterman.
62. WISSEL HEERENVEEN. Yilderim wordt vervangen door Georgios Samaras.
60. Heitinga speelt Stekelenburg zacht aan, waardoor de keeper alle moeite heeft om de bal weg te krijgen. Huntelaar vangt op, geeft voor maar Nilsson is te ver weg om Heerenveen succes te brengen.
59. GELE KAART. Paul Bosvelt krijgt geel na een overtreding op Emanuelson.
59. Anastasiou legt de bal af voor Boukhari die ongecontroleerd in schiet. De bal gaat dan ook naast.
57. WISSEL AJAX. Mauro Rosales vervangt Steven Pienaar.
57.Galásek passt goed op Babel die met een handige steekbal Boukhari vindt. Die trekt naar binnen maar daar zit zijn rechtervoet en daar kan hij weinig mee.
53. Emanuelson passt vanaf links op Pienaar. Die legt terug, Boukhari schiet in maar Waterman redt met een handje.
49. Heitinga gaat goed door op rechts en heeft een lage strakke voorzet in huis. Anastasiou mist en Nigel de Jong rekent daar niet op waardoor ook hij de bal voorbij ziet gaan.
48. Pienaar speelt terug op Maduro die een goed schot in huis heeft. Waterman pakt de bal nog relatief eenvoudig uit de lucht.
46. Beide elftallen hebben in de rust niet gewisseld. Ajax trapt af.

45. Van Hulten fluit voor de rust.
44. Nigel de Jong gaat goed door op rechts. Michel Breuer weet met een sliding op de bal hem de doorgang te beletten. De ArenA wil een penalty, maar Van Hulten wil er niets van weten.
43. Ryan Babel plukt de bal prachtig uit de lucht, maar schiet vervolgens veel te gehaast en zonder om zich heen te kijken of er anderen beter voor staan, op doel. De inzet gaat diagonaal over.
39. Babel schiet goed in en Waterman heeft alle moeite om de bal te keren, maar Boukhari is te ver weg om het de doelman lastig te maken.
35. Boukhari speelt op Anastasiou die de bal over de Heerenveen-verdediging lepelt richting Boukhari. De Marokkaan schiet tegen Waterman op, waarna de bal voor de voeten van Pienaar komt. Pienaar schiet op zijn beurt veel te zacht in waardoor de voormalige jeugdkeeper van Ajax redding kan brengen.
34. Yilderim geeft, terwijl de Ajax-verdediging stil staat, hard voor. Nilsson komt een paar centimeter te kort om de bal op doel te koppen.
31. GELE KAART. Hedwiges Maduro krijgt zijn eerste gele kaart van de competitie.
26. Boukhari speelt Babel goed aan. De linksbuiten gaat langs Seip en schiet hard met links in. De bal gaat een klein metertje over.
25. Boukhari schiet de vrije trap over.
25. WISSEL AJAX. Hatem Trabelsi wordt naar de kant gehaald met een hamstringblessure. John Heitinga is zijn vervanger.
24. Pienaar wordt door Derveld onderuit gehaald aan de zijkant van het strafschopgebied. Ajax krijgt een vrije trap en Boukhari meldt zich daarvoor bij de bal.
21. Klein kansje Lasse Nilsson op rechts. Zijn schot wordt door Stekelenburg gepareerd.
19. Trabelsi kopt de bal te hard terug op Stekelenburg waardoor Heerenveen een corner krijgt. De bal wordt daaruit door Yilderim voorgebracht, maar door Ajax opgeruimd.
18. Met een prachtige pass bereikt Boukhari Ryan Babel, maar de spits kapt een paar keer te veel waardoor Heerenveen uitverdedigt.
16. Boukhari brengt de corner vanaf links voor het doel, daar kopt Anastasiou via een Fries de bal naast. De daaropvolgende hoekschop wordt door Pienaar naast gevolleerd.
12. Emanuelson passt prachtig op Babel, die zet zijn man weg en zet daarna goed voor en Anastasiou haalt snel uit met links. De bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal.
10. Anastasiou staat scherp en krijgt de bal op maat van Emanuelson. De Griek staat echter te scherp en wordt wegens buitenspel afgevlagd.
6. Heerenveen krijgt de bal na de corner niet lekker weg en Ajax mag wederom een hoekschop nemen. Pienaar zet voor, maar Heerenveen verdedigt uit.
6. Anastasiou wijst waar hij de bal wil hebben en Emanuelson krijgt hem daar. Via een Fries been gaat de ba lover de achterlijn.
3. Ugur Yilderim probeert met een diagonaal schot de kruising boven Stekelenburg te vinden, maar de inzet gaat over.
1. Scheidsrechter Jack van Hulten fluit voor het begin van de wedstrijd. Heerenveen trapt af.


Opstellingen:

Ajax: Maarten Stekelenburg; Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro, Urby Emanuelson; Nigel de Jong, Tomás Galásek, Nourdin Boukhari; Steven Pienaar, Yannis Anastasiou, Ryan Babel.
Wissels: Hans Vonk, John Heitinga, Mauro Rosales, Thomas Vermaelen, Olaf Lindenbergh, Derk Boerrigter, Markus Rosenberg

Heerenveen: Boy Waterman; Marcel Seip, Petter Hansson, Michel Breuer, Fernando Derveld; Paul Bosvelt, Abdelkarim Kissi, Danijel Pranjic; Lasse Nilsson, Klaas-Jan Huntelaar,
Wissels: Brian Vandenbussche, Said Bakkati, Hjalte Bo Nørregaard, Sebastiaan Steur, Arnold Bruggink, Georgios Samaras, Henrico Drost.