Menu

Ajax speelt gelijk tegen Urawa Reds

Ajax is er zondag niet in geslaagd te winnen van de Urawa Red Diamonds. Het veldoverwicht van de Amsterdammers was zeer groot, maar met de kansen werd niet doortastend omgesprongen. Nadat de Japanse verdediger Michiki in de zesde minuut na rust voor 0-1 had gezorgd, bepaalde Grønkjær zestien minuten later de eindstand op 1-1.

Op de tribunes zaten veel Japanse fans. Voor het eerst in zijn geschiedenis speelde Ajax tegen een club uit het land van de rijzende zon.

De eerste Japanse tegenstander van Ajax in de ArenA: het elftal van Urawa Red Diamonds. Voor de Spanjaard Beguiristain, knielend derde van rechts, betekent de oefenwedstrijd tevens zijn afscheid van de voetbalvelden. Bij zijn wissel na een half uur wedstrijd word hij door zijn ploeggenoten uitgebreid bedankt.

Dani is sinds tijden weer eens in de ArenA te bewonderen. De Portugees speelt doelgericht als altijd, alleen aan geluk in de afwerking ontbreekt het hem tegen de Japanners nog.

Jesper Grønkjær slalomt weer veelvuldig langs zijn tegenstanders. Voormalig PSV-er Petrovic steekt er hier een been voor. In de 69e minuut bekroont de Deense Ajacied zijn wedstrijd met de gelijkmaker.

Ajax gaat na de gelijkmaker op zoek naar een tweede goal. De inzet in de 73e minuut van Wamberto treft wel het Japanse doel, maar zal afgekeurd worden wegens buitenspel.

Voor Machlas is geen doelpunt weggelegd. Gelegenheidsaanvoerder Vierklau spreekt de Griek bemoedigend toe na een van zijn doelpogingen. Bij Ajax ontbreken in de wedstrijd tegen Urawa een handvol vaste waarden, waaronder aanvoerder Winter.

De Cler speelt een goede wedstrijd als aanvallende linksback. Ook rechtsback Nieuwenburg mag gebruik maken van de ruimte. Stijf aan de zijlijn klevende buitenspelers zijn dit keer door Wouters uit de taktiek gehaald. 'Die werden te voorspelbaar', aldus de trainer.

Ajax - Urawa Red Diamonds 1-1 (0-0) 0-1 Michiki 51' 1-1 Gronkjaer 69' Ajax Van den Ban, Vierklau, Van Halst, Machlas, Laudrup (69' Wamberto), Gronkjaer, Dani, De Cler, Nieuwenburg, Chivu, O'Brien. Urawa Red Diamonds Ando, Yamada, Uchidate, Michiki, Ishii, Petrovic, Okano, Miyazawa, Nagai, Fukunaga, Beguiristain (31'Oshiba). Arbitrage Wegereef, van Veluwen, Van der Zanden. Kaarten Petrovic (geel) Toeschouwers 19.000