Menu
Ajax speelt gelijk tegen Volendam

Ajax speelt gelijk tegen Volendam

Ajax Zaterdag 1 heeft afgelopen weekend tegen Volendam niet kunnen winnen. Ondanks twee doelpunten van Dennis Kaars werd het uiteindelijk 2-2. De ploeg van trainer Bart Logchies staat nog steeds op de derde plaats, met twaalf punten achterstand op koploper Sparta Nijkerk.

Volendam was vanaf de eerste minuut gevaarlijk en domineerde de wedstrijd. Pas in de 17e minuut kreeg de thuisploeg zijn eerste kansje via Dennis Kaars, die daar zo van schrok dat hij de bal nauwelijks vaart kon meegeven. Ajax kreeg maar geen grip op het duel ondanks dat het team veelvuldig aan de bal was, waren het de bezoekers waar de meeste dreiging vanuit ging. Ajax oogde nog niet fel genoeg en kon voorin vooralsnog nog geen potten breken, alleen de ijverige Sergio Parris had af en toe zijn momenten maar voor de rest was het heel pover.
Volendam dat een prima eerste halfuur speelde, kon Ajax in de 28e minuut nog meer pijn doen maar Joey Tol zag zijn schot gekeerd worden door Danny Been. Dit was tevens het laatste grote wapenfeit van het andere Oranje voor rust want heel langzaam vloeiden de krachten weg bij de bezoekers en zo kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd. Dat werd geïllustreerd door Yuri Rose die de eerste grote mogelijkheid kreeg in het laatste kwart uit een vrije trap maar de ex-prof schoot net naast. Drie minuten later was het uiteindelijk wel raak: een lange rush van Siver Abdulrahman belandde bij Kid Ronday die de combinatie aan ging met Dennis Kaars die op deze manier vrij gezet werd voor doelman Tol en zijn bekeken schuiver betekende een 1-1 tussenstand.

Ajax liet nu eindelijk eens zijn ware gezicht zien en Volendam werd achteruit gedrongen. Dat resulteerde niet veel later in een prima kans voor Kaars, maar hij vond doelman Tol op zijn pad die zijn ploeg nog overeind hield. Niet veel later moest doelman Tol toch voor de tweede keer capituleren: het was na een prima individuele actie en hard schot van Parris dat Kees Tol niet klemvast kreeg en in de rebound was het andermaal goudhaantje Dennis Kaars die op de juiste plek stond voor de 2-1 ruststand. Al was El Yaakoubi namens Volendam nog even heel dreigend vlak voor rust.

Na rust hebben maar weinig mensen de snelle gelijkmaker gezien: Ajax en Volendam waren nog niet uit de kleedkamer gekomen of het stond al weer 2-2 ! Het was een kopie van de eerste goal. Opnieuw was het El Yaakoubi die de bal voorgaf en Joey Tol die binnen tikte. Daarna gebeurde er vrij weinig. Pas in de 83e minuut kreeg Ajax zijn eerste echte kans van de tweede helft: het was invaller Misa Danso die diagonaal hard uithaalde op doel na een mooie steekbal van Rose maar Kees Tol voorkwam de eventuele onverdiende nederlaag voor zijn team.

Fotografie: Rob van Vliet