Menu
Ajax speelt met nieuwe adidas-bal

Ajax speelt met nieuwe adidas-bal

Ajax speelt vanaf zaterdag 21 november alle thuiswedstrijden met de nieuwe Beau Jeu bal van adidas. De nieuwe bal zal tijdens de wedstrijd Ajax – SC Cambuur voor het eerst over het gras van de Amsterdam ArenA rollen.

Zoals elke toernooibal van adidas is de Beau Jeu het visitekaartje van het gastland. De kleuren van de bal verwijzen op een speelse manier naar de witte en rode kleuren van de Franse tricolore vlag en de UEFA EURO Beker.

Ook de naam van de bal refereert aan het gastland. Beau Jeu betekent ‘Beautiful Game’, zoals het voetbal in het Engels vaak wordt aangeduid. Bovendien zijn de Letters E – U – R – O en de cijfers 2 – 0 – 1 – 6 door het geometrische design duidelijk zichtbaar op de bal.

De bal heeft de beste eigenschappen van de alom geprezen Brazuca bal. Zo hebben beiden hetzelfde binnenwerk en paneelstructuur, met een unieke symmetrie van zes identieke panelen. De recent ontwikkelde bovenlaag zorgt voor een verbeterde grip, stabiliteit en vlucht. De bal overtreft ruimschoots de FIFA Approved Standards.

De nieuwe adidas-bal is verkrijgbaar in de Official Online Ajax Fanshop

Tekst en beeld: Ajax.nl