Menu
Ajax speelt oefenduel in uniek shirt

Ajax speelt oefenduel in uniek shirt

Ajax besluit de trainingsweek in Rio de Janeiro zondag met een oefenwedstrijd tegen Vasco da Gama. De Amsterdammers bereiden zich in Zuid-Amerika voor op de tweede seizoenshelft. Daarbij werken de Ajacieden in Brazilië ook aan de naamsbekendheid en uitstraling van Mongeral AEGON, de dochter van Ajax’ hoofdsponsor AEGON. Zondag voetballen de spelers van de landskampioen in een speciaal shirt.

Waar normaal AEGON de vertrouwde naam is op het Ajax-shirt, dragen de Ajacieden zondag eenmalig Mongeral AEGON op de borst. Het unieke Ajax-shirt werd woensdag in Rio de Janeiro gepresenteerd. Het shirt is exclusief voor de intercontinentale trip gemaakt.

Voor de trainingsweek in voetbalmaf Brazilië is samen met adidas een complete Mongeral AEGON kledinglijn ontwikkeld voor de Ajacieden. De spelers en leden van de technische staf reizen bijvoorbeeld in speciale polo’s met het Mongeral AEGON-logo daarop. Er wordt dagelijks getraind in speciale Mongeral AEGON-trainingskleding.

Frank de Boer overhandigde het speciale wedstrijdshirt voor het duel met Vasco da Gama aan Mongeral AEGON-CEO Helder Molina. Frank de Boer overhandigde het speciale wedstrijdshirt voor het duel met Vasco da Gama aan Mongeral AEGON-CEO Helder Molina.

Ook in de winterstop van het vorige seizoen 2011 – 2012 reisde de Ajax-selectie voor hoofdsponsor AEGON af naar het Zuid-Amerikaanse land. In São Paulo droegen de Ajacieden begin 2012 ook in de oefenwedstrijd tegen Palmeiras shirts met de naam van de Braziliaanse dochter van AEGON. Mongeral AEGON was toen achterop het Ajax-shirt gedrukt. Een jaar eerder brachten de Amsterdammers de winterstop door in Turkije. Ajax speelde toen een oefenwedstrijd met een speciale AEGON-vermelding op de mouwen van het traditionele roodwitte Ajax-shirt.

Ajax is trots dat het op deze wijze kan bijdragen aan de naamsbekendheid en uitstraling van ‘het Braziliaanse AEGON’. De samenwerking met adidas is hierbij ook onmisbaar.

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Trots bekijkt Helder Molina het speciale Ajax-shirt met Mongeral AEGON op de borst. Trots bekijkt Helder Molina het speciale Ajax-shirt met Mongeral AEGON op de borst.