Menu

Ajax speelt weer gelijk in Engeland

Ajax heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne in Engeland weer gelijkgespeeld. tegen Derby County was de eindstand net als tegen Nottingham Forest 2-2. Het spelbeeld van de beide wedstrijden kwam ook overeen, want in de laatste 5 minuten werd er nog gescoord.

Tegen Nottingham Forest was het Wesley Sonck die in de 90ste minuut in zijn eigen doel de laatste treffer 2-2 scoorde. Vanavond scoorde Mitea wel aan de goede kant. In de 87ste minuut bracht hij Ajax naast Derby.

In de eerste helft had Cedric van der Gun Ajax op voorsprong gebracht. De ploeg van Koeman speelde weliswaar in een te laag tempo, maar controleerde de wedstrijd wel. Echte kansen werden er niet afgedwongen.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Derby drukte Ajax terug op eigen helft en kwam via Taylor kort na rust op gelijke hoogte. Ajax kwam maar sporadisch in het doelgebied van de Engelsen. De zichbaar vermoeide Ajacieden kwamen in de 77ste minuut zlefs op achterstand door een doelpunt van McLeod. De stagiair Mitea, die in het veld was gekomen voor Van der Gun redde de eer.

Opstelling Ajax: Lobont, Grygera, Yakubu, Escude, Van Damme, Van der Gun, Pienaar, Galasek, Maxwell, Van der Vaart, Sonck.

Opstelling Derby County: Oakes, Jackson, Zavagno, Elliot, Mills, Taylor, Costa, Valakari, Bolder, Mawene, McLeod.