Menu
Ajax speelt zich naar vrije dag

Ajax speelt zich naar vrije dag

De eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2009-2010 is naar ieders tevredenheid verlopen. DWV is blij dat de supporters massaal de weg naar het sportpark wisten te vinden en dat er een goal werd gemaakt, Ajax is blij dat de uitslag hoger uitviel dan 1-9, namelijk 1-10.

Vooraf had de debuterende trainer Martin Jol zijn spelers een vrije zondag in het vooruitzicht gesteld als Ajax met 6-0 zou winnen. Mocht DWV tegenscoren, dan moest Ajax er drie extra maken om het verlof te verdienen. ,,Ik dacht niet dat het zou lukken met die warmte en de ruststand van 1-2", bekende Jol na afloop.

Maar zijn spelers verrasten hem al tijdens de eerste wedstrijd positief. Jol had nog niet de beschikking over zijn volledige selectie. Maandag stromen nog zeven internationals in. Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren en Kenneth Vermeer maakten de trip naar Amsterdam-Noord wel mee, maar kwamen niet in actie. De overige twintig spelers wel. Jol stuurde in de twee helften bijna een compleet ander team in het veld. Alleen aanvoerder Urby Emanuelson en Toby Alderweireld speelden in de drukkende warmte negentig minuten. Uitblinker aan Ajax-zijde was Ismaïl Aissati die in de zeventiende minuut de score opende. Kansen waren er toen al wel geweest voor onder andere Dario Cvitanich. Jan-Arie van der Heijden, die sinds lange tijd weer een wedstrijd in Ajax 1 speelde, was bijna succesvol met een mooie vrije trap maar het was Aissati die de ban brak, 0-1. Marvin Zeegelaar kreeg daarna enkele mogelijkheden maar slaagde er aanvankelijk niet in de marge te verdubbelen. Dat lukte hem pas in de 22ste minuut toen hij een voorzet van Oleguer binnen kopte: 0-2. DWV kwam tot schrik van Ajax via hun aanvoerder Henk Abercrombie terug tot 1-2. Dat was tevens de ruststand.

Aan de aftrap voor de tweede helft stond Mitchell Donald. De middenvelder liep vorig jaar tijdens het Amsterdam Tournament een zware knieblessure op en maakte op sportpark Elzenhagen zijn rentree, waarmee een einde kwam aan bijna een jaar herstellen. Donald was tevreden: ,,Het gaat heel goed met me. Ik heb een zware revalidatie gehad en dit is sinds tien maanden mijn eerste wedstrijd. Dan is het lekker dat je nog een goaltje meepakt ook. Ik speelde een klein halfuur uit voorzorg, want ik ben er wel heel lang uit geweest.”
Donald wees Ajax direct na rust de weg naar een vrije zondag door al in de 48ste minuut de 1-3 te maken. Goals volgden van Martina, Sno, Bodul, Aissati, De Jong (2x) en weer Martina. Na de tweede goal van De Jong barstte er zowel in het veld als op de bank een dolle vreugde uit. De vrije dag was gerealiseerd. ,,Het was een motivatie om veel goals te maken”, concludeerde Jol na afloop. ,,De eerste helft was rommelig door het vele wisselen bij de tegenstander. Vervelend was de tegengoal.”

Volgende week zaterdag speelt Ajax de tweede oefenwedstrijd, op de Toekomst tegen Ajax Cape Town.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop

Klik hier om kaarten te bestellen


Doelpuntenmaker Evander Sno viert zijn treffer. Doelpuntenmaker Evander Sno viert zijn treffer.

Uitblinker Ismaïl Aissati opent de score al in de zeventiende minuut. Uitblinker Ismaïl Aissati opent de score al in de zeventiende minuut.

Na afloop spreekt Jol de aanwezige pers toe. Na afloop spreekt Jol de aanwezige pers toe.